Index Vakbarát Hírportál

Rooney 2019-ig aláírt a ManUtd-nél

2014. február 21., péntek 23:06

Wayne Rooney szerződését négy évvel meghosszabbították a Manchester Unitednél, a csatár 2019 nyaráig marad az MU labdarúgója. A 28 éves angol válogatott játékosnak, aki 2004-ben érkezett az Evertontól, még egy éve volt a régi szerződéséből.

„Úgy döntöttem, hogy maradok" - idézte a klub honlapja a csatárt, akinek a sajtó szerint 300 ezer font lesz a heti fizetése. - Meg vagyok győződve róla, hogy egy új sikeres fejezet kezdete ez a Manchester United történetében" - tette hozzá.

Az előző idény végén, a csapat azóta visszavonult edzője, Sir Alex Ferguson azt mondta, Rooney kérte tőle, hogy elhagyhassa a klubot, így a mostani szerződéshosszabbítással fellélegezhetnek azok, akik tartottak a távozásától.

A jelenlegi tréner, David Moyes annak idején az Evertonnál is együtt dolgozott Rooneyval. „Képességeivel, tapasztalatával és sikeréhségével meghatározó része a jövőre vonatkozó terveimnek. Határtalanul örülök, hogy elfogadta a kihívást" - fogalmazott az edző.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy a klub jövőjének része lehetek. Köszönet David Moyesnak és (az ügyvezető alelnök) Ed Woodwardnak azért, hogy hisznek bennem és támogatnak" - mondta Rooney.

A Manchester United 26 forduló után csak a hetedik helyen áll - 15 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től - a húszcsapatos Premier League-ben.

Rovatok