Index Vakbarát Hírportál

Öt perc alatt kivégezték a Barcát

2014. február 22., szombat 22:03

Már az első félidő sem kezdődött jól a Barcelonának a spanyol bajnokság szombat esti mérkőzésén (3-1). A Real Sociedad jól érezte, hogy ezen a meccsen van keresnivalója, de azt nem lehet mondani, hogy a kapujához szegezte volna ellenfelét. A Barca szokásos stílusában uralta a mezőnyjátékot, de a kapura veszélyes támadásokat a baszk csapat vezette. Volt szerencséje, nem is kevés a katalán csapatnak.

Egészen a 32. percig, ekkor egy szöglet után jól jött be a labda jobbról Elustondo fejelt, éppen Alex Songra, akiről bepattant a labda. Sokáig nem kellett aggódniuk a vendégdrukkereknek, jött Lionel Messi és az egyenlítés, négy perccel később. Egy tizenhatos előtti passzt Montoya lépett át okosan, Messi berobbant és a bal alsóba rúgta az egyenlítő gólt.

Aztán a második félidő elején kiderült, nem alaptalanul tartott sok Barcelona-hívő ettől a meccstől. Gyakorlatilag öt perc alatt elintézte a San Sebastian-i klub a bajnokot. Előbb egy kiugratás után Griezmann lőtt a léc alá, majd öt perccel később Zurutuza a semmiből tűnt fel és egy jobb oldali beadás után Victor Valdést megelőzve lőtt a kapuba.

Real Sociedad vs Barcelona 3-1 | All Goals & Highlights | 22.02.2014

Az elmúlt négy bajnoki meccsből másodszor kapott a Barcelona három gólt és érdemes azt is megjegyezni, hogy a Real Sociedad 2013 január 19-én is így intézte el a katalán csapatot, igaz akkor 3-2 lett a vége. Ami ennél is nagyobb szomorúságot okozhat most Barcelonában, hogy a Real Madrid ezzel az eredménnyel már hárompontosra növelte az előnyét, és ha vasárnap az Atlético Madrid is nyert az Osasuna otthonában, akkor mindkét madridi ennyivel előzi Messiéket.

A Real Sociedad ezzel a Barca mumusa maradt, hiszen a katalánok 2007 május 5. óta képtelenek nyerni San Sebastiánban. Azóta négy bajnoki meccs volt itt, két hazai győzelemmel és két döntetlennel.

Primera División, 25. forduló: Real Sociedad-Barcelona 3-1 (1-1)

Rovatok