Index Vakbarát Hírportál

Kovácsék az utcáról szedték össze a játékosokat a Lokomotiv ellen

2014. február 24., hétfő 13:42

Nevetséges edzőmeccset játszott a norvég futballbajnok Strömsgodset a spanyolországi edzőtáborában a hétvégén. A korábbi magyar válogatott Kovács Péter csapata 15-0-ra kapott ki az orosz Lokomotiv Moszkvától egy olyan meccsen, amire ki sem akartak állni.

A norvég klub bő kerettel utazott ki, azonban több sérülés és megbetegedés után mindössze hat bevethető játékosuk maradt a moszkvaiak ellen, úgyhogy halasztást kértek. Az oroszok viszont nem voltak rugalmasak, hallani sem akartak az új időpontról, úgyhogy a norvégoknak ki kellett találniuk valamit, ellenkező esetben le kellett volna mondani a rég lekötött meccset. Végül összeszedtek nyolc környékbelit.

„Fogalmam sincs, kik voltak ők, az egyik segítőm valószínűleg egy marék euróval a kezében kiment az utcára, és összeszedett, akit tudott. De nem fogjuk leigazolni őket" - poénkodott a VG.no-nak a csapat edzője, Ronny Deila. Az egyik pályára lépő norvég azt mondta, a szállodájukból kerítették a spanyol beugrókat. 

A helyszínen ott volt egy norvég sportújságíró, ő írta meg twitterére a kezdőt.

Gundersen - Hamoud, spanjol, spanjol, spanjol - spanjol, Gjerstrøm - Moldjord, Lehne, spanjol - Kovacs

— Magne Jordan Nilsen (@DTMagne) 2014. február 23.

A szünetben még csak 5-0-ra vezetett az orosz csapat, de kezdtek fáradni a pályán lévők, ezért a segédedző és edző is beállt a csapatba. Utóbbi becserélése növelte ugyan a morált, ám így is 15-0-s megalázó vereség lett a vége, a bíró már a 83. percben lefújta a komolytalan mérkőzést.

A legjobb összeállításukkal kiálló oroszok nem nagyon akartak nyilatkozni, miért nem mentek bele a halasztásba, a lefújás után a norvégokkal se álltak szóba. A Strömsgodset-edző Deila azt mondta, a pályára lépő fiatalok legalább szereztek némi rutint komoly játékosok ellen. 

A norvég klub a szezon elején a Debrecent ejtette ki az Európa Ligából, Norvégiában 2-2-re végeztek a csapatok, aztán a Loki 3-0-ra kapott ki Nyíregyházán, Kovács Péter is betalált. 

Rovatok