Index Vakbarát Hírportál

A Porto szurkolói a világ hisztigépei

2014. február 24., hétfő 12:44

Úgy tűnik, a portugál szurkolók kicsit elvesztették a realitásérzéküket, legalábbis a Porto vasárnapi mérkőzése erről tanúskodik. A csapat az elmúlt 5 évben három bajnoki címet nyert, elképesztő sorozatot tudhatott magáénak, 81 mérkőzésen át nem kapott ki az Estadio do Dragaóban, sőt, döntetlenből is csak 13 volt 2008 októbere óta.

Utoljára a Leixoes tudta legyőzni őket hazai pályán, egészen vasárnapig, amikor az Estoril egy 78. percben értékesített büntetővel 1-0-ra nyerni tudott. A szurkolók annyira elszoktak attól, hogy pont nélkül marad a csapatuk otthon, hogy kikeltek magukból, amit talán az is elősegített, hogy a Porto mindössze harmadik helyen áll a bajnokságban, csütörtökön pedig 2-0-ás vezetés után csak 2-2-es döntetlen játszottak az Eintracht Frankfurt ellen az Európa Ligában.

„Szégyent hoztatok ránk” - énekelték már azelőtt, hogy lefújták volna a mérkőzést, míg a találkozó után rendőrök között kellett távoznia a játékosoknak és Paulo Fonseca vezetőedzőnek, akiket 200 feldühödött szurkoló várt a stadionon kívül.

A jelek szerint viszont Fonseca átérezte a szinte történelmi vereség súlyát, ugyanis a nyáron kinevezett szakember felajánlotta lemondását Pinto da Costa elnöknek. 10 fordulóval a vége előtt a Porto hátránya 4 pont az első helyen álló Benfica mögött, a nagy rivális azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

Rovatok