Index Vakbarát Hírportál

A United utolsó esélye a Bajnokok Ligája

2014. február 25., kedd 14:08

Egyedül a Bajnokok Ligája mentheti meg a Manchester United szezonját, amely egyik hazai kupában sincs versenyben és a bajnokságban is 30 pont kéne a még megszerezhető 33-ból a negyedik helyhez.

Igaz, a BL-ben nemhogy nem szenvedett David Moyes sokat kritizált csapata, hanem veretlenül nyerte a csoportját, majd a sorsolás is kedvezett nekik, hiszen a görög Olimpiakoszt kapták a nyolcaddöntőben. Kedden este velük játszanak.

Így gondolja ezt maga Moyes is, aki azért kemény mérkőzésre készül. „Nagyon élvezem ezeket a mérkőzéseket, úgyhogy már nagyon várom. Sokat jelentett, hogy megnyertük a csoportunkat, de az Olimpiakosz elleni meccs nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert a Benfica és a Paris Saint-Germain ellen is láttuk, mennyire jók voltak." Ennek ellenére úgy véli, hogy a végső sikerre is komoly esélyük van, bár alighanem a BL történetében még nem volt olyan edző, aki nem így gondolta volna.

A mostani Olimpiakosz azonban már nem az, ami volt, hiszen legveszélyesebb csatáruk, Kosztasz Mitroglu időközben Fulhambe szerződött, helyettese, Javier Saviola pedig megsérült a hétvégén. Így a szerb Marko Scsepovics kezdhet majd, aki ugyan még nem sokat bizonyított, de szombaton az argentint váltva egyből mesterhármast rúgott, amivel a görög csapat november óta sorban 19 meccsen nem kapott ki. És ez ugyanaz a Scsepovics is, aki tavaly nyáron még a Partizan Beograd csapatával kiesett a BL-selejtezőn, amiért a szurkolók egyszerűen leszedték róla a csapatkapitányi karszalagot.

A meggyengült csatársor ellenére Míchel, a görögök vezetőedzője szerint jobb állapotban vannak, mint az ősszel. „Keményen dolgoztunk és minden játékosunk nagyon motivált és nagyon felkészült. A United egy nagyszerű csapat, nem fogok foglalkozni az éppen aktuális formájukkal. Ők sem, mi sem hibázhatunk.”

A United alighanem Rooney és van Persie kettősével támad, náluk viszont hátul lesznek hiányzók, miután sem Evans, sem Jones nem utazott el Görögországba.

A nap másik mérkőzésén két meglehetősen lestrapált csapat találkozik majd. A Dortmundban idén több a sérült, mint az elmúlt három szezonban összesen, míg a Zenitből úgy fogynak az emberek, hogy december óta tétmeccsük sem volt az orosz bajnokság téli leállása miatt.

Danny és Ansaldi például pont a múlt heti, BATE elleni felkészülési meccsen dőltek ki, de Sirokov sem lesz még bevethető. Luciano Spalletti szerint azonban nincs gond, sőt a téli pihenő miatt nekik egyelőre nem kell spórolniuk az erejükkel, hiszen a bajnokság majd csak március 9-én indul újra.

Éppen ezért Jürgen Kloppéknak régebbi videókból kellett készülniük, főleg a Porto és az Atlético Madrid elleni meccseket nézegették. „Mindegy, hogy melyik országé a legjobb bajnokság. Talán a spanyoloké, talán az angoloké, talán a miénk. Akárhogy is van, a második hely nagyon jó eredmény. Az orosz futball pedig folyamatosan jön fel, a Zenit például már másodszor van itt a rájátszásban” - mondta ellenfele ereje kapcsán Klopp, aki azt is elárulta, hogy csak a helyszínen derül majd ki, hogy Mats Hummels vállalni tudja-e a játékot.

Ha tudná, az nagy segítség lenne, mert rettenetesen sok sérültje van a Dortmundnak. Bender a hétvégén ugyan játszott, de újra megsérült, Gündogan az idei szezonban még nem volt bevethető, de Suboticra és Blaszczykowskira sem számíthatnak hosszú ideig. Hummels pedig sokat segíthet a Witsel és Huél vezette támadóalakulat megállításában.

Akárhogy is lesz, a győzelem melletti legfontosabb cél az újabb sérülések nélküli túlélés lesz mindkét fél számára kedden, magyar idő szerint hattól.

Várható kezdők

Olimpiakosz: Roberto - Holevasz, Manolasz, Papadopulosz, Salino - Maniatisz, Machado, Olaitan, Fuster, Campbell - Scepovic

Manchester United: De Gea - Evra, Vidic, Smalling, Rafael - Fletcher, Carrick, Januzaj, Rooney, Valencia - van Persie

Zenit: Lodigin - Criscito, Lombaerts, Hubocan, Anyukov - Zirjanov, Witsel, Fajzulin, Arsavin, Hulk - Rondon

Dortmund: Weidenfeller - Schmelzer, Papasztatopulosz, Hummels, Piszczek - Kehl, Sahin, Reus, Mhitarjan, Aubamexang - Lewandowski.

Rovatok