Index Vakbarát Hírportál

Büntető-pszichológus segíthet az angoloknak

2014. február 25., kedd 13:25

Az angolok a legutóbbi tíz futballtornáról hatszor tizenegyesekkel estek ki, ezért Roy Hodgson szövetségi kapitány azon gondolkodik, hogy pszichológusok segítségével készíti fel játékosait a brazil világbajnokságra.

A kép a 2012-es Eb-n készült, amikor az olaszok tizenegyesek után kiejtették az angolokat.

„Van néhány magabiztos büntetőzőnk, de a többiek kevésbé azok. Minden a karakterükről szól, a magabiztosságukról és a képességükről, hogy ne gondoljanak a másnapi újságok címlapjára. Ha egy pszichológus megtalálja a módját, hogy ezt blokkolni tudja, nagyon, nagyon boldogok leszünk" – mondta Hodgson a BBC-nek.

David Beckham Disaster Penalty

A szövetségi kapitány a brit országúti és a pályakerékpáros válogatottal is csodát tevő Dave Brailsfordot is felkéri, hogy beszélgessen el a futballistákkal, úgy véli, őket is motiválni tudja majd a kerékpáros szakember.

Hodgsonnak van is oka az aggodalomra, hiszen a hat elbukott bünetetőpárbaj 1990 óta volt. Utoljára 1996-ban jutottak tovább így a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a spanyolok elleni negyeddöntőben, de négy nappal később már el is bukták az újabbat, amikor a németek verték őket az elődöntőben, hosszabbítás után.

Rovatok