Index Vakbarát Hírportál

Gém, szett, meccs: Real Madrid

2014. február 26., szerda 23:21

A Manchester United keddi athéni lebőgését leszámítva szembetűnő volt, hogy a Bajnokok Ligája csoportgyőztesei külön kategóriát jelentenek a sorozat nyolcaddöntőjében. A múlt héten úgy nyert az Atletico, a Barcelona, a Bayern és a PSG, hogy még csak gólt sem kapott. A Dortmund beszedett kettőt, de néggyel eldöntötte a továbbjutást kedden a Zenitnél, a szerdai párokban pedig a Real is lerendezte egy félidő alatt a Schalkét. A vége meg teljes mészárlás lett.

Az első két helyzetét ugyanis belőtte a Madrid. Bale indult be a jobb oldalról a 12. percben, a tizenhatos vonalán középen álló C. Ronaldo neki akarta sarokkal visszatenni a labdát, de az Felipe Santanán úgy változtatott irányt, hogy Benzema elé került, aki 12 méterről begurította a labdát a jobb sarokba. Mostanában ezek a labdák rendre a jó irányba pattannak Madridban, ahogy a második gólnál is történt.

Akkor is Santana volt a főszereplő, mert nem tudta elrúgni a labdát a tizenhatos és az oldalvonal között, Benzema elvette tőle, Bale-hez passzolt, ő a kapu felé vitte, egy finom csellel elküldte Santanát, ütközött egy kisebbet, de a labda előtte maradt, és bal külsővel, a bal oldalról a kapufát is érintve a rövid sarokba lőtt.

A másik oldalon nem pattant jól a labda. Rögtön az első gól utáni ellentámadásból egyenlíthetett volna Draxler, de Farfán jobbról belőtt labdáját nem sikerült négy méterről berúgnia – Pepe és Ramos egymást zavarta -, mert Casillas tökéletes reflexszel hárított.

Ezek után a szünetig sorra hagyta ki helyzeteit a Real. Ronaldo lőtt egy kapufát, majd kétszer rávezette a labdát Fährmannra, de a kapus mindkétszer lábbal védett.

De még talán ezeknél is nagyobb helyzet volt, amikor egy belőtt labdát Benzema hat méterről fölé lőtt, pedig csak a kapussal állt szemben.

Az 52. percig kellett várni Ronaldo góljára: Bale keresztbe tette a labdát, a portugál egy az egyben maradt Matippal a tizenhatosnál, a lassú védő mellett a harmadik biciklicsel után könnyedén elhúzott, és ballal kilőtte a hosszú sarkot.

Öt perc sem telt el, bent volt a negyedik. Cristiano Ronaldo akkor gólpasszt adott sarokkal, Benzemával ketten összezavarták a védelmet, a francia elvitte a kapus mellett a labdát, és begurította. Bale már el sem vitte az ötödiknél, Ramos indítása után egyszerűen betette a hosszúba.

Ronaldo lőtte a hatodikat, aki nem akart spórolni a hétvégi Atletico elleni bajnokira, rosszul esett neki, ha nem keresték a passzokkal - elvégre két hete nem játszott bajnoki eltiltása miatt, van mit bepótolnia. A 89. percben Benzema megtalálta a portugált, ő elvitte a kapus mellett, így lett meg a hatodik.

A kivégzés után Huntelaar élete gólját lőtte 18-ról, kapásból. A hazai közönség egyébként is mindegyik bekapott gól után rázendített csapata biztatására, ekkor viszont tényleg felhőtlen volt az örömük, már aki kihúzta a végéig, mert vagy tízezren hazamentek a félidő közepén.

A Madrid lelépte a Schalkét, a Liga a Bundesligát. Egy hete a PSG lőtt négyet nem sokkal arrébb a Leverkusennek, Németország bajnoksága kétcsapatos, a Bayern és a BVB szintjének felét sem éri el a következő legjobb.

Real Madrod 6:1 Schalke

Lesz visszavágó három hét múlva, de Szalaiéknak - a magyart nem cserélték be, megúszta az estét - nem sok kedvük lehet elutazni a spanyolokhoz.

Isztambulban sokkal szorosabban alakult a meccs, bár a Galatasaraynál vizitáló Chelsea is eredményesen térhet haza: 1-1. Torres már a 9. percben megszerezte a vezetést, és korán eldőlhetett volna minden, ha Hazard nem szórakozik.

Galatasaray 1-1 Chelsea

Így viszont a szünet után kevéssel Chedjou egyenlített, és életben tartotta klubját a visszavágóra. Nem lesz könnyű dolguk, de versenyben maradtak.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:


Galatasaray (török)-Chelsea (angol) 1-1 (0-1)
gól: Chedjou (65.), illetve Torres (9.)

Schalke 04 (német)-Real Madrid (spanyol) 1-6 (0-2)
gól: Huntelaar (91.), illetve Benzema (13., 57.), Bale (21., 69.), C. Ronaldo (52., 89.)

Rovatok