Index Vakbarát Hírportál

Te csak pisilj, boldog osztrák drukker!

2014. február 28., péntek 09:33

Jó egy éve írtuk, hogy Ausztriában a dohányzási tilalom messze nem annyira radikális, mint Magyarországon, de arra nem gondoltam a Salzburg-Ajax Európa Liga-meccsre menet, hogy a trolin is rágyújtanak a hazai és a vendégdrukkerek.

Nem a világörökségi részen tették, hanem a kertvárosban, de vagy négyen leszálltak, ez a fajta liberalizmus és még inkább a dohányfüst nekik is sok volt.

Mentünk még körülbelül négy megállót, amikor újra megálltunk. A sofőr jókedvűen, elegánsan hátrament az utolsó ajtóhoz, és megnézte, mi történik, mert addig csak a hangokat hallotta és maximum a füstöt láthatta.

Pontosabban megnézte, mennyit kell várnia. Mert hárman sörös üveggel a kézben leszálltak, és közvetlenül a megálló melletti kerítésnél könnyítettek magukon. Társaik pedig eközben gondosan ügyeltek arra, ne csukódjon be véletlenül sem az ajtó.

Megvártuk őket, míg kipisilték magukat és beszálltak. Senki nem hőzöngött, inkább mosolygott.

A következő megálló már olyan közel volt a stadionhoz, hogy a sofőr hátrajött, és csak annyit mondott, most már inkább a buszon kívül énekeljék, hogy a "rendőr anyja kurva, az apja pedig strici" rigmust.

Rovatok