Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes lett volna Liverpoolban maradni

2014. február 28., péntek 09:36

A Salzburg kettős győzelemmel, 6-1-gyel búcsúztatta az Európa Ligából a holland Ajaxot, amely a Bajnokok Ligájából érkezett, és a Barcelonát is legyőzte a csoportkörben.

A Basel ellen folytatják az osztrákok, a svájciak szintén a BL-ből érkeztek, és a csoportkörben legyőzték a Chelsea-t is.

„Nem szeretnénk itt megállni, ez teljesen természetes. Nagy a felhajtás körülöttünk mostanában, az osztrák foci is érdekes lett, ezt érezzük, de ez gyorsan lecsenghet, ha a tizenhat között kiesünk. Ezért inkább fokozni szeretnénk a hangulatot. Azt hiszem, meg is van bennünk minden ahhoz, hogy még előrébb lépjünk. A folytatásban is az agresszív letámadásra épülő saját stílusunkat fogjuk játszani, ehhez tökéletes fizikai és mentális állapotban kell lenni, különben öngyilkossággal ér fel a játékunk. Egy hibát könnyű ugyanis kihasználni, de nem nagyon hibáztunk mostanában” –- mondta a Salzburg kapusa, Gulácsi Péter.

Hozzátette, rengeteg gyakorlás van a játékuk mögött, mindenki nagyon ambiciózus, és a legjobbra törekszik.

A 23 éves U20-as vb-bronzérmes játékos a nyáron hagyta el a Liverpoolt, mert már nagyon veszélyesnek tartotta volna, ha lesz egy olyan újabb idénye, amikor nincs felnőtt meccse.

„Veszélyes volt ez a váltás, de Angliában maradni kidobott év is lehetett volna, mert senki sem tudta nekem garantálni, hogy beállhatok a Liverpool kapujába. Az angol másodosztályban talán lett volna esélyem, de végül eljöttem. Ez a váltás sem volt veszélytelen, mert azt értelemszerűen itt sem garantálta senki, hogy kezdő kapus leszek, de végül minden jól alakult. Tudom, hogy a győzelmeinknek Liverpoolban is van visszhangjuk, volt csapattársaim éppúgy keresnek és gratulálnak, mint a kapusedző.”

Gulácsi a válogatott keretben is benne van, de nincs olyan érzés benne, hogy nyolc hónapos jó teljesítménye után kezdő tagság járna.

Rovatok