Index Vakbarát Hírportál

Kösz mindenért, Puyi!

2014. március 5., szerda 11:48

Carles Puyol kedden jelentette be, hogy 18 év után, a szezon végén elhagyja a Barcelonát. Még el sem ment a csapatkapitány, de a klub és néhány játékos már búcsúztatni kezdte.

A Barcelona egy párperces videóösszeállítással emlékezett Puyol nagy pillanatra, míg védőtársa, Gerard Piqué írásban méltatta.

Védőangyalom!

Eljött a nap, elmész. Habár ez az élet rendje, lehetetlen elképzelni a Barcát nélküled. Ha visszaemlékezem Párizsra vagy Rómára, az első kép, ami eszembe jut az az, hogy felemeled a kupát, a Wembleyben pedig Abidalnak adod át a megtiszteltetést, de ez csak egy részlet, ami nagyobbá tesz téged. A generációm, és akik mögöttünk jönnek, nem ismertek még olyan Barcát, aminek ne lett volna ott a védelmében Puyi, ötös számmal a hátán, és a kapitányi szalaggal a karján. De már semmi nem lesz ugyanaz.

Hat évvel ezelőtt találkoztunk. Te voltál a kapitány és a csapat emblémája, én meg a gyerek, aki jött, hogy felfalja a világot. Az első naptól kezdve jó kapcsolatban voltunk, a pályán és azon kívül is. Védve éreztem magam melletted. Tudtam, ha hibázom, te ott leszel majd, hogy megments. Te vagy a védőangyalom.

Tudod, hogy hiányozni fognak az öltözőbeli beszélgetéseink, a tanácsaid, és különösen a pályán mutatott harcosságod. Egyedülálló vagy. Mindig nevetek azon, amikor arról beszélnek, megtalálták az új Puyolt. Kereshetik, de sohasem fogják megtalálni. 

Kösz mindenért, Puyi

A sérülései miatt egyre kevesebb lehetőséghez jutó Puyol nem tudja még, mihez kezd június után. Benne van, hogy másik csapathoz szerződik, de az is, hogy felhagy a profi futballal a Barcelonában több mint hatszáz tétmeccset játszó védő. 

Rovatok