no

Index Vakbarát Hírportál

Csodafordítás 0-3-ról, győzelem a 93.-ban

2014. március 6., csütörtök 09:56

Az egyik legizgalmasabb szerda esti barátságos mérkőzést Ausztrália és Ecuador játszotta Londonban, hét gól és óriási fordulat is volt.

Az első harminc perc után úgy nézett ki, pocsék estéjük lesz a dél-amerikaiaknak, Cahill már a 8. percben megszerezte a vezetést egy fejessel az ausztráloknak, akik nem sokkal később egy tizenegyessel növelték az előnyt. A 32. percben Cahill megint fejjel volt eredményes, előre vetődve bólintott az ecuadoriak kapujába, akik így már háromgólos hátrányban voltak.

Egészen az 57. percig úgy nézett ki, az ausztrálok ekkora előnnyel már simán lehozzák a meccset, aztán elaludt a védelmük, Valencia passza után pedig Martinez meglőtte ez ecuadoriak szépítő gólját, amit négy perccel később egy újabb követett, tizenegyesből. 

A 77. percben aztán összejött az egyenlítés is Ecuadornak, Enner Valenciáról lemaradtak a védők. Az ausztrál védelem a legnagyobbat a 93. percben hibázott, egyik védőjük a vonal mellett elvesztette a labdát, Antonio Valencia gyorsan középre adott, ahol három ecuadori várt, a labdát Mendez lőtte laposan a kapuba, meglett a győzelem. 

Australia vs Ecuador 3-4 összefoglaló

A dél-amerikai válogatott bő félóra alatt fordította meg a mérkőzést és nyert 4-3-ra. A vb-n mindkét csapat ott lesz, az ausztrálok a spanyolokkal, a hollandokkal és Chilével kerültek egy csoportba, Ecuadorra pedig Svájc, Franciaország és Honduras vár.

Rovatok