Index Vakbarát Hírportál

A Fradi-játékos nekiment edzőjének

2014. március 8., szombat 18:10

Még egy perc sem telt el az MTK–Ferencváros meccsből – amely a 204. örökrangadó volt – máris vezetett az MTK. Pölöskei Zsolt 30 méterről bombázta rá, senki nem vette komolyan, még a Fradi-kapus sem, Dibusz így aztán csak beleütni tudott, védeni nem. Aztán egy brazil kombinációból egyenlített a Fradi, Leonardo lövése kipattant, Somalia szépen bevágta.

A második félidő sok érdekes jelenetet hozott. A magyar pályákon ritkán látható színvonal mellett csúnya jelenet is akadt. Ilyen volt Julian Jenner megmozdulása, aki rácsúszott Dragan Vukmir lábára, megkapta a második sárgáját. Ami ezután következett, teljesen értelmezhetetlen volt. A holland játékos semmiféleképp nem akart az öltözőbe menni és mindenkivel összeveszett, aki körülötte volt. Még Máté Csabával, az FTC másodedzőjével is, aki megpróbálta jobb belátásra bírni futballistáját. Jenner olyan ideges volt, hogy majdnem felpofozta Mátét is.

Nem volt elég baja a Fradinak, még ráadásul Mateos és Gyömbér Gábor is összefejelt, mindkettőt ápolni kellett. Amíg nyolc fradista volt a pályán, újra vezetést szerzett az MTK, sőt a harmadik gólt is bevágta a demoralizált FTC-nek.

A Hungária körút Sanyija, azaz Torghelle, aki a harmadik MTK-gólt szerezte, még ötven méterről is megpróbált gólt lőni, aztán Somalia szépített, így az utolsó percekre is izgalmas maradt a meccs.

Az utolsó negyedórában az MTK nemhogy a térfeléről, de saját 16-osáról sem nagyon jött ki, így is megnyerte a meccset, pedig végig alárendelt szerepet játszott, négy kapura lövése volt, amelyből három gólt szerzett. Így kell meccset nyerni, az MTK esetében tavaly október 19-e óta először.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 0-4 (0-2)

Székesfehérvár, 500 néző, v.: Farkas

Gólszerzők: Vécsei (13.), Ignjatovic (39.), Lovric (59.), Prosser (77.)

Sárga lap: Vaskó (33.), Tamás (57.), illetve Zivanovic (36.), Diarra (42.), Lovric (61.), Vécsei (68.)

Puskás Akadémia: Hajdúch - Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás - Gallardo (Denkovic, 62.), Polonkai (Orbán, 78.), Czvitkovics, Tóth II. B., Szakály D. (Tischler, a szünetben) - Lencse

Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Baráth - Zivanovic, D. Diarra, Vécsei - Job (Mancini, 80.), Bonazzoli (Holender, 68.), Daud (Prosser, 75.)

MTK Budapest-Ferencváros 3-2 (1-1)

Hidegkuti Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerzők: Pölöskei Zs. (1.), Kanta J. (61.), Torghelle (65.), illetve Somália (17., 75.)

Kiállítva: Jenner (55.)

Sárga lap: Fejes (11.), Torghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (85.), illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)

MTK: Hegedüs L. - Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes - Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. (Batik, 89.) - Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Csiki (Eppel, 72.) - Torghelle

Ferencváros: Dibusz - Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Holman, 70.) - Laczkó (U. Diallo, 70.), Gyömbér - Jenner, Leonardo, Somália - Böde (Cukic, 61.)

A Budapest Honvéd 4-0-s győzelmet aratott Székesfehérváron az újonc Puskás Akadémia vendégeként. A kispestiek az első perctől kezdve támadtak, korán vezetést szereztek. A mérkőzést ezután sem engedték ki a kezükből és számos helyzetet kialakítva, illetve újabb gólokat szerezve könnyedén, 4-0-ra nyertek Puskás Akadémia ellen, amely ezúttal nem volt egy súlycsoportban riválisával.

Rovatok