Index Vakbarát Hírportál

Orbán Gáspár: NB I. kipipálva

2014. március 8., szombat 21:50

A Budapest Honvéd 4-0-s győzelmet aratott Székesfehérváron az újonc, felcsúti Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, amiben Orbán Gáspár is pályára lépett.

A kispestiek az első perctől kezdve támadólag léptek fel, Vécsei találatával korán, már a 13. percben vezetést szereztek. Innentől is több helyzetet alakítottak ki, könnyedén nyertek a Puskás Akadémia ellen.

A 77. percben szerzett negyedik gól után egy perccel a Puskás Akadémia Polonkai helyére becserélte Orbán Viktor miniszterelnök fiát, Gáspárt is, aki így több mint 12 percet töltött a pályán, szépíteni azonban nem tudtak a felcsútiak.

A Honvéd-tábor egy óriási transzparenst készített, amin szerepelt Puskás Ferenc neve, de a felcsúti vezetők leszedették a biztonságiakkal a vendégszurkolók drapériáját, mondván, az az ő csapatuk neve.

Nimsz Ádám, a három részből álló drapéria egyik készítője mondta el az Origónak, hogy a Kispest és a Hungary felirat mehetett, de amikor a Puskás felirathoz értek, odajöttek hozzájuk a biztonsági őrök, és leszedették velük. „Jó fejek voltak, mondták is, hogy nem értik a dolgot, de sajnos meg kell kérniük minket, hogy ne tegyük ki a drapit – mondta Nimsz.

 „Csak annyit mondtak, hogy a felcsúti vezetőség határozott kérése volt, hogy ne engedjenek semmilyen Puskás nevét tartalmazó transzparenst kitenni, mert ez az ő csapatuk neve. Az volt az utasítás, hogy a Puskás név használata tilos. Ennél nevetségesebb dolgot én még nem hallottam – tette hozzá Nimsz, aki a kispesti tábor egyik vezérszurkolója.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 0-4 (0-2)

-----------------------------------------

Székesfehérvár, 500 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Vécsei (13.), Ignjatovic (39.), Lovric (59.), Prosser (77.)

sárga lap: Vaskó (33.), Tamás (57.), illetve Zivanovic (36.), Diarra (42.), Lovric (61.), Vécsei (68.)

Puskás Akadémia:

----------------

Hajdúch - Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás - Gallardo (Denkovic, 62.), Polonkai (Orbán, 78.), Czvitkovics, Tóth II. B., Szakály D. (Tischler, a szünetben) - Lencse

BudapestHonvéd:

----------------

Kemenes - Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Baráth - Zivanovic, D. Diarra, Vécsei - Job (Mancini, 80.), Bonazzoli (Holender, 68.), Daud (Prosser, 75.)

Rovatok