Index Vakbarát Hírportál

Arsenal- és Milan-BL-csoda kéne a divatdiktátor edzők csapatai ellen kedden

2014. március 11., kedd 16:15

A Milanra sem azt nem lehet mondani, hogy gyenge kerete lenne, sem azt, hogy Clarence Seedorf rossz edző (korán vagyunk még bármiféle megállapításhoz róla), de ez a szezon egyszerűen nem az övék. A csapat még éppen átáll a korábbi játékrendszerére, a játékosok jó része hiányzik, a középpályán pedig nagyon lassúak a riválisokhoz képest, így pedig nem is tudják felvenni a versenyt igazán az Atleticóval.

Mert hogy az Atleti pont az ellentettjük, remekül összeállt a keret, bárki képes veszett vadállatként végigfutni 90 percet, ráadásul komoly hiányzójuk sincs idén. Pedig a kezdő 11 mögött azért igencsak karcsú a keret, de egyelőre bírják valahogy a terhelést.

A Milan is bírta az első meccsen egész sokáig, úgy tűnt, hogy meg is ússzák egy 0-0-val, de végül Diego Costa csak begyötört egy fejest a 83. percben. Az egygólos előnnyel a spanyolok pedig közel kerültek ahhoz, hogy 1997 után először legyenek ott a negyeddöntőben.

Déja Vu

Egy évvel ezelőtt is Arsenal-Bayern párharc volt a negyeddöntőben, és akkor is csoda kellett volna a londoni csapat továbbjutásához. Az első meccsen 3-1-re kaptak ki otthon, és bár idegenben 2-0-ra nyertek, idegenben rúgott gólokkal a München ment tovább - egészen a végső győzelemig.

Az első mérkőzéseken

AC Milan - Atletico Madrid 0-1

Arsenal - Bayern München 0-2

Ez azonban nem szokatlan nekik, 2012-ben is hasonló volt a helyzet, akkor a Milan mattolta őket 4-0-ra  a nyolcaddöntő első meccsén, hogy aztán megint csak egygólnyira legyen a csodától Wenger csapata, hiszen a második meccs 3-0 lett nekik.

Most azonban a tavalyi 2-0 is elég lenne már a hosszabbításhoz, bár Münchenben a cserekapussal kell majd kiállniuk, hiszen Szczesnyt kiállították Londonban, illetve további hét játékosuk sérült, köztük mindkét balhátvédjük. Még egy átlagos csapat ellen sem lenne egyszerű így fordítani, nem hogy a rekordokat sorra halmozó Bayern ellen.

Várható kezdőcsapatok

Atletico Madrid: Courtois - Felipe, Diego Godin, Miranda, Juanfran - Mario Suarez, Gabi Fernandez - Koke, Raul Garcia, Arda Turan - Diego Costa

AC Milan: Abbiati - Urby Emanuelson, Bonera, Rami, De Sciglio - Essien, Montolivo - Robinho, Kaka, Taarabt - Balotelli

Bayern München: Neuer - Alaba, Dante, Boateng, Rafinha - Lahm, Kroos, Thiago - Götze, Ribery - Mandzukic

Arsenal: Fabianski - Vermaelen, Koscielny, Mertesacker, Sagna - Flamini, Arteta - Cazorla, Özil, Oxlade-Chamberlain - Giroud

Rovatok