Index Vakbarát Hírportál

Lemond a Barca edzője?

2014. március 12., szerda 16:04

Távozik a szezon végén Gerardo Tata Martino, a Barcelona vezetőedzője, állítja a Radio Catalunya. A hírt senki nem erősítette meg, a nagyobb katalán sportlapok a rádióra hivatkozva átvették.

Martino helyzete valóban nem a legideálisabb, a szezonban már négy veresége van a csapattal, három a bajnokságban, egy a Bajnokok Ligájában. Utóbbi nem érdekes, de a ligakudarcok súlyosak: decemberben Bilbaóban kapott ki, utóbbi három bajnokijából kettőt elvesztett, zakó San Sebastianban a Real Sociedadtól és a hétvégén Valladolidban a helyi kiesőjelöltnél.

A Barca ezzel elsőről harmadiknak csúszott vissza az utóbbi hetekben, a Real Madridtól négy, az Atleticótól egy ponttal van lemaradva, miközben a Real előtt ősszel öt ponttal is vezetett.

Martino saját döntése a lemondás az értesülések szerint. Tény, hogy az elnök, aki őt idehozta múlt júliusban a rákbeteg Tito Vilanova helyére, már szintén nincs a klubnál, a neymaros adócsalási botrány előtt közvetlenül köszönt le.

Utódról természetesen még nincs hír, de ha Tata tényleg megy, a munkanélküli Michael Laudrup és a Celta-edző Luis Enrique neve biztosan felmerül majd, mindketten a klub sikeres futballistái voltak. Alternatív, de nehezebben elképzelhető megoldás lenne Vilanova visszatérése, aki, úgy néz ki, gyógyul fültőmirigyrákjából, és sokkal jobban van, mint a nyáron.

Az az ötlet is eszébe juthat a klubvezetésnek, hogy a júniusban az egyesülettől közel 20 év után távozó csapatkapitány, Carles Puyol üljön le a padra, esetleg a már szintén korosabb Xavi segítségével, aki még egy évet játékosedzőként töltene, aztán csatlakozna végleg Puyolhoz.

A Barca április 16-án Spanyol Kupa-döntőt játszik a Real Madriddal, szerda este pedig a BL-ben 2-0-ás előnyről fogadja nyolcaddöntő-visszavágón a Manchester Cityt.

Rovatok