Index Vakbarát Hírportál

Gerrard 10 centire a történelemtől

2014. március 16., vasárnap 17:11

Steven Gerrard lehetett volna az első játékos a Premier League-ben, aki csak tizenegyesből szerez mesterhármast, illetve, aki három büntetőt rúg be egy meccsen, de a kapufa megakadályozta ebben a Liverpool csapatkapitányát a Manchester United elleni meccsen.

A vendég Liverpool szinte a középkezdéstől kezdve uralta a mérkőzést, de csak a 34. percben szerzett vezetést. Suarez felé ment az ívelés, át is vette, de Rafael mellett már nem jutott el, mert a brazil védő kézzel kapott a labdába. A tizenegyes jött, a jogos második sárga viszont nem, pedig hamar emberhátrányba kerülhetett volna a United.

A második félidő egyből egy újabb tizenegyessel kezdődött, Phil Jones lökte fel Joe Allent, a középpályás borult, Gerrard pedig újabb büntetőre készülhetett mindössze 25 másodperc játék után. Be is rúgta, ugyanúgy a bal sarkot választotta, mint elsőre, De Gea repült is, de nem érhetett oda.

A harmadik büntetőt be sem kellett volna fújni, Vidics hozzá sem ért Sturridge-hez, bár ez is csak a visszajátszásból derült ki, élőben nagyon nehéz döntés volt. Vidics megkapta második sárgáját, még megvárta az oldalvonalon kívül, ahogy Gerrard tizenegyese a jobb kapufán csattan, csak utána ment az öltözőbe. Negyedszer állították ki a Liverpool ellen, minden bizonnyal utoljára, mert a szezon végén az Interhez igazol.

Gerrardnak nem jött össze a mesterhármas, bár percekkel később újabb büntető jöhetett volna, amikor elhúzták Sturridge lábát, negyedszer viszont már nem mert fújni Mark Clattenburg.

A folytatásban Suarez ment leginkább azért, hogy meglegyen a vendégek harmadik gólja. Egy percen belül két óriási ziccere is volt, az első, amit egy remek esernyőcsel előzött meg, még kimaradt De Gea bravúrjának köszönhetően, a másodikat viszont már el tudta helyezni a spanyol kapus mellett.

Manchester United vs Liverpool 0-3

A Unitednek mindössze egy kaput eltaláló lövése akadt, igaz, nekik is járt volna egy büntető, amikor Glen Johnson nyúlt bele a labdába a második félidő elején. Azt viszont megköszönhetik Clattenburgnak, hogy Rafael végig pályán maradt, hiszen az első sárga lapja után még legalább kétszer kaphatott volna újabbat.

gerrard kihagyja a 3. tizit

A Liverpool öt év után nyert újra a Manchester United pályáján, 2009-ben 4-1-re győztek, ráadásul a 3-0-s sikerrel úgy közelítették meg a szombaton vereséget szenvedő Chelsea-t négy pontra, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

A másik vasárnapi mérkőzést az Arsenal mindössze 71 másodperc alatt eldöntötte, de azt azért nem mondhatjuk, hogy utána kényelmesen hátradőlhettek a vendégek a Tottenham ellen. Rosicky egy kontra végén, a tizenhatos sarkáról vágta be külsővel, Lloris mozdulni sem tudott rá, a folytatásban azonban a hazaiak nagyon nyomtak.

Tomas Rosicky gólja

A második félidő elején 2 perc alatt két ziccerük is volt, utána főleg Adebayor veszélyeztetett, ám nem született újabb gól, maradt a 0-1. Győzelmével az Arsenal a harmadik, a Tottenham 9 ponttal mögötte az ötödik.

Rovatok