Index Vakbarát Hírportál

Mindenki a hosszú sarokra bombázott

2014. március 17., hétfő 13:30

Úgy tűnik az UEFA-nál kevésnek találták a hosszú sarokba bombázott gólokat, ezért leszóltak a topligákba, hogy a helyzet gyorsan változzon. Legalábbis ez az érzése támadhat az embernek a hétvégi fordulók után, a legszebb találatok többsége ugyanis a hosszú oldalra ment. Ezeket gyűjtöttük most össze.

A vasárnapi Tottenham–Arsenal-meccsen Tomas Rosicky villámgyorsan, alig 71 másodperc alatt eldöntötte a mérkőzést, bár a későbbi helyzetek alapján még legalább 4-5 gól születhetett volna. A cseh szélső maga vezetett végig egy kontrát a jobb oldalon, majd Oxlade-Chamberlainnek passzolt volna, az angol azonban nem tudta jól átvenni, így pattant vissza Rosicky elé. Nem is állítgatott rajta, ahogy odaért, egyből kapura szúrta, méghozzá olyan erővel, hogy Lloris kapus csak addigra mozdult meg, mire a labda már a hálóban volt. Ez a gól döntött, az Arsenal így harmadik a Premier League-ben.

Tomas Rosicky gólja

David Silva is a hosszú sarkot választotta a Hull City ellen, de ő nem külsővel, hanem belsővel csavarta meg. A Manchester City spanyol szélsője nem is rúghatott volna jobbkor gólt, hiszen előtte 4 perccel emberhátrányba kerültek. Silvának nagy napja volt a Hull ellen, a második gól előtt varázslatos passzal hozta játékba Dzekot, a ManCity így nyert 2-0-ra, és továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért.

David Silva fantasztikus gólja - Hull City vs Manchester City 0-1

Beállt a sorba Iniesta is a hosszúra célzók közé, megtehette, hiszen a Barcelona 7-0-ra intézte el az Osasunát. A 7 közül ez volt a legszebb, a Barca 8-asa 17 méterről bombázta be Andres Fernandez kapus mellett. Ez volt a harmadik gól a mérkőzésen, a neheze még hátra volt a kapusnak, de alighanem ezt akkor sem védte volna, ha az élete múlik rajta.

Andres Iniesta fantasztikus gólja - Barcelona vs Osasuna 3-0

A 7 Barcelona-gól közé jutott még szép találat. A teljesen hitehagyott Osasuna-játékosok mellett csúcsra járatták a tiki-takát, az utolsó gól előtt például hárman passzolgathattak zavartalanul az ellenfél tizenhatosán belül. A végén Pedro került ziccerbe, nem volt más dolga, mint hogy öt méterről begurítsa a kapuba.

Pedro gólja - Barcelona vs Osasuna 7-0

Szombaton Fabian Delph is gólba sprintelte magát, akár csak Rosicky egy nappal később. Az Aston Villa emberelőnyben játszhatott a hajrában a Chelsea ellen, az angol középpályás pedig saját térfeléről megindulva döntötte el a mérkőzést. Egy passz még belefért Albrighton felé, aki kicsit pontatlanul tette vissza. A végeredmény egy nagyon furcsa mozdulat és egy kicsit szerencsés gól lett, Cech nem is számíthatott rá, hogy így oldja majd meg Delph a helyzetet, ezzel nyertek 1-0-ra.

Fabian Delph gólja - Aston Villa vs Chelsea 1-0

Nem sok jóra számíthat egy kapus, ha 16,5 méterről rúghat ellene szabadot a Bayern München, a labda mögött pedig Schweinsteiger, Kroos és Robben állnak. Előbbi vállalta el, egy lépésről, jobb belsővel csavarta a rövidre (neki nem szóltak, hogy a hosszú sarok lett a trend), olyan pontosan, hogy a felső kapufáról vágódott be a lövés. Schweinseiger gólja mellett gólpasszt is adott, nagy szerepe volt abban, hogy sorban tizenhetedszer is nyert a Bayern a Bundesligában - a vége 2-1 lett a Leverkusen ellen.

Schweinsteiger szabadrúgása a felső sarokba

Utolsó jelöltünk a jordániai bajnokságból érkezett, és a gól legalább annyira szerencsés, mint amennyire gyönyörű. Kizárt dolog, hogy Motaz Szalhani valaha még egyszer tudna ilyen gólt szerezni, mint ahogy az is kétséges, hogy eredetileg így akarta, és nem csak maga elé tenni a kicsit pontatlan passzt. Ettől függetlenül varázslatos lett a gól, mellyel az el-Wihdat 1-0-ra nyert az el-Ramtha ellen.

2014 legszebb gólja

Önnél ki a nyerő?

  • 350
    Szalhani hiába szerencsés, nála nincs jobb
  • 157
    Rosicky külsőzése
  • 82
    Delph a furcsa sarkazással
  • 54
    Schweinsteiger szabadja verhetetlen
  • 47
    Iniesta bombája
  • 9
    Silva pontos csavarása
  • 3
    Pedro és a tiki-taka

Legutóbb, vagyis két hete, amikor szavazásra buzdítottuk Önöket, Messi is az indulók között volt, de Yaya Touré nagyon finom emelése lenyomta a Barcelona mára gólrekorderré vált argentinjának szabadrúgását. A többiek nagyon nem voltak versenyben, összesen nem kaptak annyi szavazatot, mint közülük bármelyik. Most Messit nem jelöltük, hiába rúgott mesterhármast az Osasunának, de két csapattársa, Iniesta és Pedro gólját is beválogattuk a többiek mellé.

Rovatok