Index Vakbarát Hírportál

Ha Mourinho megint kényelmes, bajba kerül

2014. március 18., kedd 14:47

Csak magát okolhatja a Chelsea, hogy úgy jön el a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója Londonban, hogy aggódniuk kell. Törökországban már az első félidőben megszerezték a vezetést, a másodikban viszont annyira visszaestek, hogy az 1-1-es végeredménynek még örülhettek is.

Persze azért nem mondhatjuk, hogy a Galatasaray lesz az esélyes idegenben, már csak azért sem, mert jelenleg a Chelsea vezeti az angol bajnokságot. Lehet elmélkedni azon is, hogy a Chelsea-edző Mourinhónak általában jól megy a BL-ben, míg ellenfelének, Mancininek nem, de az olasz edző megmutatta Isztambulban, hogy hátrányból is talpra tudnak állni.

Ehhez viszont nagyon kell majd, hogy Drogba újra jó formában legyen a Chelsea pályáján, de Sneijder is veszélyes lehet. Egy jó fejes az elefántcsontpartitól vagy egy pontos szabadrúgás a hollandtól könnyen gólt érhet, ami pedig felboríthatja a várakozásokat.

Főleg úgy, hogy a Chelsea védelméből David Luiz még nem egészséges, Cole hiányzik a védelem bal oldaláról, így Azpilicuetának megint pozíción kívül kell játszania. Túlzott fáradtságra sem panaszkodhatnak majd az angolok, mert amit az Aston Villa ellen mutattak a hétvégén, az egészen rettenetes volt, még úgy is, hogy végül emberhátrányban kapták a mindent eldöntő gólt.

Az egyetlen szerencséjük az, hogy a Galatasaraynál még náluk is több a sérült. Aydin Yilmaz, Gökhan Zan és Emre Colak biztos nem játszik, de Hamit Altintop játéka is kérdéses. A bizonytalan védelem mögött pedig ott lesz a kapuban Cech, aki egyrészt továbbra is a világ egyik legjobbja posztján, másrészt ilyen dolgokat csinál edzésen, hogy még jobb legyen.

Kapusedzés Petr Cech-vel

Szórakozni mennek Szalaiék Madridba

A Real 6-1-re nyerte az első mérkőzést Gelsenkirchenben, vagyis a visszavágó pusztán formaság lesz, senki sem várja komolyan a Schalkétól, hogy ötgólos hátrányból továbbjussanak a Bernabéuban.

A Madridnak óriási előnye van, vasárnap ráadásul El Clasico jön, van tehát mire pihenniük és óvniuk a legjobbjaikat. De nem Cristiano Ronaldót, aki biztosan ott lesz a kezdőben, ezt Ancelotti is megerősítette, mint ahogy azt is, hogy Jese, Morata és Isco is játszani fog – tehát Bale és Benzema vélhetően nem.

Ugyanennyire tét nélküli a Schalke számára is a meccs, nekik már fontosabb a bajnokság, ott is a második hely, amit még elcsíphetnek a Dortmund elől. Jens Keller hétfőn nagyon titokzatosan nyilatkozott, szavaiból arra lehetett következtetni, hogy nem Huntelaar, hanem Szalai Ádám kezd majd a Bernabéuban. Ha így lesz, a magyar válogatott csatár december 21-e után először kerülne vissza a Schalke kezdőjébe tétmeccsen.

A németeknél sok a sérült, ez is befolyásolhatja a kezdőjüket, Farfánt például el sem vitték magukkal, a védelmük pedig annyira lyukas, hogy a középpályás Matipnak kell majd hátra húzódnia. 

Várható kezdőcsapatok

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic - Lampard, Mikel - Hazard, Willian, Ramires - Eto'o

Galatasaray: Muslera - Telles, Hakan Balta, Chedjou, Eboue - Felipe Melo, Kurtulus, Selcuk Inan - Sneijder - Burak Yilmaz, Drogba

Real Madrid: Casillas - Coentrao, Varane, Ramos, Carvajal - Di Maria, Illarramendi, Isco - Cristiano Ronaldo, Jese - Morata

Schalke 04: Fähfmann - Kolasinac, Höwedes, Matip, Hoogland - Neustädter, Boateng - Draxler, Meyer, Obasi - Szalai

Rovatok