Index Vakbarát Hírportál

Messi kereste tavaly a legtöbbet

2014. március 18., kedd 16:15

Negyvenegy millió euróval Lionel Messi kereste a legtöbbet tavaly a labdarúgók között a France Football szerint, amit az MTI közölt. A listán az FC Barcelona játékosa mögött Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballistája következik 39,5 millióval, a harmadik Messi csapattársa, a brazil Neymar 29 millióval.

Az idei a negyedik olyan esztendő, amikor az argentin az első.

A France Football a rangsorban az éves fizetést, a prémiumokat és a szponzori juttatásokat vette figyelembe. Eszerint Messi évi bére 12,5 millió euró, a jutalmak összege elérte a 2,5 milliót, míg támogatói szerződéseinek köszönhetően 26 millió folyt be. Az argentin csatár összjövedelme 6 millió euróval több a 2012-esnél.

A sportolók abszolút ranglistáján Messi az ötödik, az élen az amerikai golfozó, Tiger Woods áll (53 millió euró) a svájci teniszező, Roger Federer (51,5 millió) és két amerikai kosárlabdázó, Kobe Bryant (46,5 millió) és LeBron James (44 millió) előtt.

A futballedzők között José Mourinho vezet 17 millió euróval Pep Guardiola, a Bayern München (15) és a török Galatasaray olasz szakvezetője, Roberto Mancini (14) előtt.

A futballisták jövedelmi listájának élcsoportja

Rovatok