Index Vakbarát Hírportál

6 nap múlva Moyes megmenekül vagy megbukik

2014. március 19., szerda 09:18

Egyre kevesebben támogatják David Moyest a Manchester Unitednél, ráadásul már a tulajdonosok sem állnak mögötte 100 százalékosan, tudta meg az ESPN FC. A Glazer család egyelőre nyilvánosan nem adta jelét annak, hogy elvesztették volna bizalmukat, ám az internetes lap szerint a csapat következő három mérkőzése döntőt fordulatot hozhat a skót vezetőedző életében.

Szerdán kétgólos hátrányból kellene fordítaniuk az Olympiakosz ellen, hazai pályán, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, majd a West Ham United és a Manchester City elleni bajnoki mérkőzések következnek. Ezek közül a legfontosabb talán a BL-meccs, hiszen ha sikerülne kiharcolnia a továbbjutást David Moyesnak, alighanem megmentené az állását.

A Glazer család főleg a pályán mutatott gyenge játék miatt aggódik a rossz eredmények mellett, az utolsó csepp pedig a Liverpool elleni 3-0-s hazai vereség volt. Rajtuk kívül több vezető is úgy látja a csapaton belül, hogy elkerülhetetlen lesz, hogy edzőt váltsanak, sőt az ESPN klubon belüli forrása szerint már Sir Alex Ferguson sem áll ki nyíltan Moyes mellett, igaz, kritizálni sem kritizálta. Sir Bobby Charlton azonban még kitart a nyáron kinevezett szakember mellett.

A vezetőségen túl már a szponzorok is kezdik elveszíteni a türelmüket, hiszen a támogatók többsége a folyamatosan sikeres szereplés miatt választották őket, jelenleg pedig nem látják biztosítottnak, hogy ez folytatódjon a jövőben is. A klub azt még elviselné, hogy nem jutnak be a Bajnokok Ligájába jövőre, ám az emiatt keletkező (szponzorációs) bevételkiesésnek komoly következményei lehetnek.

Arról is lehetett már hallani, hogy a játékosok többsége olyan szerződéssel rendelkezik, melyben egy záradék lehetővé teszi, hogy 25 százalékkal csökkentsék a fizetésüket, amennyiben nem harcolják ki a BL-szereplést, ezt pedig aligha tűrnék van Persie-ék.

A Mirror szerint Moyes már a játékos-edzőjével, Ryan Giggsszel is összeveszett edzésmódszerei miatt, bár a klub legendás játékosa szerint erről szó sincs. A 40 éves középpályás egyre kisebb szerephez jut, Moyes a tanácsaira sem hallgat, és a pályán sem számít rá - Giggs az elmúlt 10 héten mindössze 81 percet játszott.

Az ESPN már egy lehetséges utódot is megnevezett Moyes pozíciójára, méghozzá Louis van Gaalt, akit hetekkel ezelőtt még a Tottenhammel hoztak hírbe. Azóta azonban meggondolta magát a holland, akit jelenleg a Manchester United jobban vonz, mint az évek óta nyűglődő londoni csapat.

Rovatok