Index Vakbarát Hírportál

Giggs mentette meg Moyes bőrét

2014. március 20., csütörtök 10:54

Amikor Giggs betöltötte a 40-et, és megemlékeztünk arról, hogy még mindig mennyire zseniális a walesi középpályás, nem is sejtettük, hogy a java még hátra van: az Olympiakosz ellen a BL-nyolcaddöntő visszavágóján egyszerűen elképesztő volt.

Bár egyik gólpassz sem az övé volt, de az első két gólban hatalmas érdemei voltak, nélküle talán nem is lett volna meg a továbbjutás a Unitednek.

Van Persie tizenegyese előtt Giggstől jött a hajszálpontos átadás a félpályáról a tizenhatoson belülre, míg az első félidő utolsó pillanataiban szerzett találatnál Rooney elé tette oda ugyanúgy, 40 méterről, hogy aztán egy passz után ismét gólt szerezzen a holland.

Manchester United Olympiacos 3 0 - összefoglaló

A két fantasztikus passz mellett kiemelendő, hogy az ő korában is végigjátszotta a sorsdöntő mérkőzést, 40 évesen már nem sokan bírják a terhelést.

Elég csak végignézni társain – a második legidősebb a kezdőben Rio Ferdinand volt a maga 35 évével –, de ennél is beszédesebb adat az, hogy hány évesek voltak a többiek 1991-ben, amikor Giggs bemutatkozott a Manchester United felnőtt csapatában.

Rio Ferdinand 12 év, 3 hónap, 23 nap
Patrice Evra 9 év, 9 hónap, 15 nap
Michael Carrick 9 év, 7 hónap, 2 nap
Robin van Persie 7 év, 6 hónap, 24 nap
Antonio Valencia 5 év, 6 hónap, 26 nap
Wayne Rooney 5 év, 4 hónap, 6 nap
Rafael 7 hónap, 21 nap
David De Gea 3 hónap, 23 nap
Danny Welbeck 3 hónap, 4 nap
Phil Jones Még meg sem született

Ezek után lehet, hogy a Giggsnél alig 10 évvel idősebb David Moyes kicsit többet játszatja majd, a szerdai BL-meccs előtt utoljára ugyanis január 28-án tette be a kezdőbe a walesi legendát, aki egyben a segédedzője is.

Rovatok