Index Vakbarát Hírportál

Moyes szerint most már a BL-t is megnyerheti a Manchester United

2014. március 20., csütörtök 10:31

Nagyon gyorsan elmúltak a viharfelhők David Moyes feje fölül. Legalábbis a Manchester United edzője így érzi, és az Olimpiakosz ellen sikeres BL-nyolcaddöntő után már csapata végső győzelmét vizionálta. Az MU szerdán Robin van Persie mesterhármasával 3-0-ra verte görög ellenfelét, így megfordította az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányt, és továbbjutott.

Az angol klub az 1984-es KEK-bravúrt ismételte meg, amikor a Barcelonával szemben 2-0-ra elbukott meccset fordította meg hasonlóképp a visszavágón.

Moyes arra a kérdésre, hogy most már akár a végső győzelemre is esélyesek-e, azt válaszolta: reméli, hogy így van. „A csapat képes rá, ha tudása szerint futballozik – amiből azért megvallva, elég keveset mutatott ebben a szezonban –, akkor a végső siker sem lehetetlen.”

„Azt hiszem, a pénteki sorsoláson mindenki minket szeretne majd megkapni. De mi tudjuk, mit akarunk elérni, ez most először a legjobb négybe jutás, aztán pedig a BL-győzelem. Nem érzem, hogy nyomás alatt lennénk, erről leginkább a média beszél, mi tesszük a dolgunkat, végezzük a munkánkat. Ez most egy kicsit komolyabb meló lesz, de ezek a játékosok felkészültek az ilyenre, tudják, mi a tennivalójuk.”

Az edzőt arról is megkérdezték, hogy milyen a kapcsolata Ryan Giggsszel vagy Robin van Persie-vel. Mire azt mondta: „Folyton hallani olyanokról, hogy kivel vesztem össze, kit rakok a csapatba, vagy veszek ki onnan. Spekuláció van, mert nem úgy megy a játék, ahogy kellene, de semmi újat nem tudok erről mondani. Nem az öltözői problémák miatt nem megy úgy a játék, ahogy elvárnák.”

Rovatok