Index Vakbarát Hírportál

A legprosztóbb taktikai szabálytalanság

2014. március 21., péntek 13:56

Az Anzsi Mahacskala az utolsó pillanatig hitt a továbbjutásban, és küzdött is, hogy folytathassa az Európa Ligában, de a nagy akarásból csak a durva szabálytalanság jött össze. 

Az Alkmaar otthon 1-0-ra nyerte a nyolccadöntőt, így az Anzsi nem volt teljesen esélytelen a továbbjutásra. A meccs azonban még a 90. perc után is 0-0 volt, a hazai csapatnak kockáztatnia kellett, hogy legalább a hosszabbításig eljusson.

A ráadás perceiben még a kapus is előrehúzodott, hogy begyötörjön a csapat egy gólt, de ez nem jött össze, sőt az Alkmaar kontrázhatott.

A legprosztóbb taktikai szabálytalankodás

Kerzsakov kapus nem volt sehol, simán lefutották a hollandok. Steven Berghuis vihette az üres kapura a labdát, de lövésig már nem jutott a 93. percben. A visszazáró Mkrtcsjan beleszállt hátulról. A játékvezető azonnal piros lapot adott a szabálytalanságért. Nem tudni, miért volt ilyen durva az örmény. Valószínűleg azzal számolt, hogy a hátralévő egy percben csapata két gólt már nem tudna behozni, de ha megakadályoz egy gólt, még ha ki is állítják, egyet a társai még akkor is begyötörhetnek a hosszabbításért.

Vagy azzal számolt, hogy a döntetlen jobban fizet neki, és ezt be is biztosította. Maradt a 0-0.

Rovatok