Index Vakbarát Hírportál

Szalai öt percet kapott, de így is gólt lőtt

2014. március 22., szombat 17:54

A Bayern München akár már szombaton megnyerhette volna a bajnokságot, de a Bundesliga 26. fordulójában győzött a Schalke és a Dortmund is, így maradt az elvileg még ledolgozható 23 illetve 24 pontos különbség is.

A Bayern szinte végig egykapuzott, megszenvedett a győzelemért, a Mainz nagyon bátran játszott, az első félidőben Okazaki, a másodikban Choupo-Moting veszélyeztette többször Neuer kapuját. A 60. percre azonban elfogyott a mainziak lendülete, teljesen beszorultak, de a védekezésük hatékony volt. Egészen a 82. percig, amikor a messziről felfutó Schweinsteiger védhetetlenül fejelt az addig sok bravúrt bemutató Karius kapujába.

اBayern-Mainz

A Mainz ettől a góltól szétesett, a 86. percben Ribéry rúgatott egy gólt a csereként beálló Götzével. A Bayern győzelmével folytatta remek sorozatát, sorozatban 18. Bundesliga-meccsét nyerte meg, 51 mérkőzés óta veretlen a ligában, megszakítás nélkül ez volt a 63. olyan bajnokija, amelyen legalább egy gólt szerzett.

Ahhoz, hogy nyolc fordulóval a vége előtt bajnok is lehessen a Bayern, sem a Dortmundnak, sem a Schalkénak nem szabadott volna nyernie. A két másik dobogós csapat azonban előbb szerezte góljait, mint a München.

A Schalke Goretzka góljával már a 17. percben vezetett a ligautolsó Braunschweig ellen, majd Huntelaar a 66. percben növelte az előnyt. A 81. percben Kessel tudott szépíteni. Szalai Ádám most sem kapott túl sok lehetőséget, csak a 88. percben cserélték be Huntelaar helyére, de pár perc is elég volt neki, hogy gólt szerezzen. A 93. percben állította be a végeredményt. Szalai utoljára november 2-án lőtt gólt a Schalkéban.

Szalai gólja

Huszti Szabolcs a Hannoverben végigjátszotta a Dortmund elleni mérkőzést, de 3-0-s vereséggel zárt. A Dortmund 51 ponttal a második, egy pont előnye van a Schalkéval szemben. A Bayern akár már kedden bajnok lehet, ehhez a Herthát kell megvernie.

Bundesliga, 26. forduló:

Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 3-0 (3-0)
Hannover 96-Borussia Dortmund 0-3 (0-1)
FSV Mainz 05-Bayern München 0-2 (0-0)
FC Schalke 04-Eintracht Braunschweig 3-1 (1-0)
VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-0 (0-0)
VfL Wolfsburg-FC Augsburg 1-1 (0-1)

Rovatok