Index Vakbarát Hírportál

Cruyff: Neymar a Barcelona problémája

2014. március 26., szerda 11:22

Neymar megvétele miatt a Barcelona elnöke, Sandro Rosell is kénytelen volt lemondani, mert a brazil játékos szerződése a spanyol adóhivatal szerint sincs rendben. Johan Cruyff szerint azonban nem csak ez okozott károkat. Állítja, Neymar érkezése a csapaton belüli erőviszonyokat is felborította.

„A Barcánál és a világ minden csapatánál a menedzsernek kell a főnöknek lenni. Ezért ment el Pep Guardiola, mert a vezetőség túl nagy szerepet vállalt, ahogy elkezdte eladogatni a játékosokat" – idézte az AS a klublegenda Cruyffot.

„A probléma a Barcánál Neymar. Nagyszerű játékos, ez megkérdőjelezhetetlen, de nem igazolhatsz le egy 21 évest úgy, hogy jobban megfizeted annál, aki már mindent megnyert. 21 évesen nem lehet valaki isten. Ez lehetetlen a futballban, 26 évesen talán (Messi pont ennyi),  de nem 21 évesen. A Barcelonának már megvolt a világ legjobb játékosa. Sajnálatos, hogy így alakult, ez sok kárt okoz. Neymar tényleg klasszis, de ez őt is visszahúzhatja."

Neymart hivatalosan 57 millió euróért vették meg, de hallani fiktív számlákról és 90 milliós vételi árról is.

Cruyff nyilatkozata előtt pár nappal jelentette be Bartolomeu elnök, hogy Messit a világ legjobban fizetett futballistájává akarja tenni. Jelenleg a realos C. Ronaldo az.

Rovatok