Index Vakbarát Hírportál

Már Fergusont zaklatják Moyes miatt

2014. március 26., szerda 14:47

Hiába jutott tovább a múlt héten a Manchester United az Olimpiakosz ellen a Bajnokok Ligájában, az csak egy pillanatra vette le a nyomást David Moyes válláról. A keddi, Manchester City elleni, megalázó hazai vereség után a szurkolók újabb hadjáratot indítottak a skót ellen, és ezúttal már az őt kijelölő Sir Alex Ferguson is kapott.

A City nagyon simán, 3-0-ra nyert az Old Traffordon, szurkolók egy csoportja pedig az igazgatói páholyban ülő Ferguson tudtára adta, mennyire elégedetlen a legenda nyári döntésével, hogy David Moyes váltsa őt a United kispadján. A mérkőzés után a korábbi Everton-edzőt méltató molinót is le akarták tépni - ezen a The Chosen One (A Kiválasztott) felirat olvasható -, de több biztonsági őr megakadályozta az akciót.

A városi rivális elleni vereség újabb mélypontot hozott a tavalyi bajnoknál, ugyanis a 0-3-as kudarccal már 10 vesztett meccsnél járnak a szezonban, utoljára pedig az 1990-91-es idényben kaptak ki ennyiszer, vagyis az 1992-ben indult Premier League-ben még soha. Ráadásul még hátra van 7 forduló.

Az 1990-91-es idény volt egyébként az utolsó a csapat történetében, amikor nem nem végeztek dobogón (hatodikak lettek), de még akkor is volt minek örülniük, hiszen ők nyerték a Kupagyőztesek Európa Kupáját. A Manchester United jelenleg a hetedik helyen áll, és már öt pont választja el a hatodik Tottenhamtől.

Ráadásul Moyes olajat öntött a tűzre, amikor a meccset az egyik brit tévének így értékelte: "Nagyon jó csapattal játszottunk, mi is erre a szintre akarunk eljutni". Vagyis olyan akar lenni, mint a City - így értelmezte szavait mind a sajtó, mind a szurkolók.

David Moyes irányítása alatt a tavalyi bajnokcsapat alaposan visszaesett. Az az Everton, amit a nyáron elhagyott, úgy előzi 6 ponttal a Unitedet, hogy még egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott, és még arra is van esélye, hogy kis szerencsével BL-indulást érő helyen, vagyis az első négy között zárjon.

Amellett, hogy a PL-ben még sosem szenvedett 10 vereséget korábban a Manchester United, 12 év óta idén van a legtöbb hazai vereségük, összesen hat, köztük olyan csapatoktól, mint a West Bromwich Albion, a Newcastle, az Everton és a Swansea. A Newcastle 1972-ben nyert utoljára ellenük Manchesterben, a WBA 1978-ban, az Everton 1992-ben, míg a Swansea soha, a Stoke City pedig 1984 óta először tudta legyőzni a Unitedet a bajnokságban.

Ráadásul az első 10 helyen álló - a top10 egyike a United - klub elleni, eddig 13 mérkőzésből mindössze egyet nyertek meg, és először verte őket otthon és idegenben is egy szezonon belül mind a Manchester City, mind a Liverpool.

Rovatok