Index Vakbarát Hírportál

Kapusgólt vettek el a kis Schmeicheltől?

2014. március 26., szerda 16:09

A kapus Kasper Schmeichel lehetett volna a megmentő csapata, a Leicester City kedd esti bajnokiján: a United legendás kapusának fia 1-0-s Yeowil-vezetésnél ment előre egy támadásnál.

Bent volt a fejese?

  • 212
    Igen
  • 28
    Nem

Az angol másodosztályt vezető Leicester meglepetésre vesztésre állt az utolsó percekben a kiesés ellen harcoló Yeowil ellen otthon, ezért rohant fel a 92.-ben Kasper Schmeichel is, ráadásul remek ütemben, egy beadást szépen fejelt kapura. A labda pedig úgy tűnt, hogy a gólvonal mögé vágódott a lécről, a bíró mégsem adta meg. A hazaiak szerencséjére a kipattanón ott volt Chris Woods, aki bekotorta a labdát, így meglett az egyenlítés.

A visszajátszás alapján úgy tűnik, a fiatal Schmeichel fejese bent volt. 

Leicester keeper Kasper Schmeichel Last Minute Goal Leicester vs Yeovil 1-1 March 25 2014

Apjának, Peter Schmeichelnek a Manchester United kapusaként több emlékezetes kapu előtti megmozdulása is akadt, gyakran ment előre vészhelyzetben. Még 1995-ben, egy UEFA Kupa-meccsen, a Rotor Volvograd ellen egy szögletnél rohant fel fejelni, be is bólintotta a labdát. 

Schmeichel goal rotor

Már nem volt a Unitednél, amikor a leglátványosabb gólját szerezte, az Aston Villa kapusaként az Evertonnak egy szöglet után, kapásból vágta be. Ez volt amúgy az első Premier League-gól, amit kapus szerzett. 

Peter Schmeichel scores for Aston Villa

Az öreg Schmeichel pályafutása során tizenhárom gólig jutott, fiának egyelőre még várnia kell az elsőre, de kedd este már nagyon közel járt hozzá.

Rovatok