Index Vakbarát Hírportál

Buffon óta nem láttunk ilyen kapust!

2014. március 28., péntek 10:00

Csak május végén lesz tizennyolc éves az Udinese-kapus Simone Scuffet, akinek már így is van kilenc Serie A-s meccse, csütörtök este ráadásul ő mentett csapatának pontot.

Az Inter elleni mérkőzésen több nagy védése volt, Hernanes két próbálkozását, Icardi fejesét is hárította, de a legnagyobb bravúrja a mérkőzés hajrájában akadt. A 87. percben Cambiasso közeli lövését tolta ki, aztán rögtön felpattant, és az ismétlésre is odaért volna, csapattársával szinte közösen mentettek a gólvonalról. A meccs végéig már maradt a 0-0, az Udinese egy ponttal mehetett haza, ezzel maradt a tizennegyedik helyen, az Inter ötödik. 

Simone Scuffet Dup amazing save in the match Inter Milan vs Udinese

A mérkőzés után a tizenhét éves játékos odament az Inter-kapus Samir Handanovichoz, hogy elkérje a mezét. „Már korábban is elmondtam, számomra ő egy példakép" - nyilatkozta.

Scuffet azután került be a kezdőbe, hogy az elsőszámú kapus, Zeljko Brkic megsérült. A szerb azóta már felépült, a tinédzser Udinese-nevelés viszont megőrizte helyét. 

Buffon debut, Parma-Milan 0-0 stagione 95-96

Sztorija hasonlít Gianluigi Buffonéra, aki 1995-ben, szintén 17 évesen mutatkozott be a Serie A-ban egy őszi Parma-Milanon. Ez volt az első meccse a Serie A-ban, a végeredmény szintén 0-0 lett. Olyan emberek próbálkozásait védte, mint Baggio, Weah és Marco Simone. Azóta 139-szer védett az olasz válogatottban, világbajnok. És még mindig csak 36 éves.

Rovatok