Index Vakbarát Hírportál

Megvan, kiket anyáznak majd a foci-vb-n

2014. március 28., péntek 11:11

A brazil futball-vb-n a szurkolók számára az egyik legnagyobb gondot az utazás jelenti majd, a világ ötödik legnagyobb országában több száz kilométerre, több időzónában vannak egymástól a meccsek helyszínei. Egy helyi légitársaság szerint nem garantálható, hogy mindenki időben odaér csapata mérkőzésére.

A társaság tulajdonosa, German Efromovich attól tart, egyszerűen nem lesz hol leszállni a gépekkel a nagy forgalom miatt, „három órán köröznek majd a repülők, mielőtt landolni tudnak" - véli.

„Aztán a következő mérkőzésre a szurkolóknak megint száz kilométereket kell repülniük, miután leszállnak, buszra kell őket rakni, és mire odaérnek, a mérkőzésnek már vége is" - fejtette ki aggodalmait Efromovich. 

Egy másik társaság vezetője, Enrique Cueto szerint a világbajnokság vesztesei már most megvannak, ezek a légitársaságok, mert mindenki őket fogja anyázni, ha késések lesznek. 

A vébé még el sem kezdődött, ám a brazil kormány már így is több légitársaságot megbírságolt a késések, elveszett csomagok miatt, a repülőterek pedig túlterheltek. Két és fél hónappal a torna előtt pedig még mindig nem készült el a Sao Paoló-i repülőtér új terminálja.

Az utazással nemcsak a szurkolók, hanem a csapatok is szívni fognak, lesz olyan válogatott, melynek a torna alatt közel tízezer kilométert kell majd utaznia a mérkőzések helyszínei között. 

Ezért is döntött több csapat úgy, hogy külön edzőtábort építenek maguknak. A németek az egyik legnehezebb csoportban lesznek a portugálokkal, az amerikaiakkal és Ghánával, ezért is tervezik úgy, hogy Salvador vagy Sao Paulo közelében felhúznak egy saját tábort, ezzel több ezer kilométernyi utat spórolhatnak.

A világbajnokság június 12-én kezdődik a Brazília–Horvátország-nyitómeccsel. 

Rovatok