Index Vakbarát Hírportál

Messiék vért izzadtak

2014. március 29., szombat 18:02

A Barcelona és az Atlético Madrid is kemény meccsen nyert a spanyol bajnokság 31. fordulójában, a Real pedig átgázolt a Rayón.

A bajnoki címre hajtó Barcelonáé volt az első ziccer a városi rangadón, Messi fejelhetett teljesen egyedül kapura, de fölé ment a labda. Egy percre rá a csapat másik sztárja, Neymar érkezett üresen a kapu elé, neki sem sikerült betalálnia. 

Voltak lehetőségei a hazai pályán játszó Espanyolnak is, a szünetig viszont egyik csapat sem tudott gólt szerezni. 

A második félidő már álmosabban indult, az 55. percben Pedro szeretett volna büntetőt kiharcolni, nem sok sikerrel. Leült a mérkőzés, sok volt a hiba a csapatok játékában, a Barcelona futballjában sem volt sok ötlet. Az Espanyol sokat faultolt, foggal-körömmel igyekezett tartani a döntetlent.

A legközelebb a 73. percben járt a gólhoz a vendégcsapat, Xavi szöglete után Piqué találta el közelről a lécet. Néhány perccel később csak sikerült megszerezni a vezetést, az egyik Espanyol-védő kézzel sodorta el a labdát Neymar elől a tizenhatoson belül, a büntetőt Messi begurította. 

Barcelona vs Espanyol 1-0 | Espanyol vs Barcelona 0-1 Lionel Messi Goal

A 83. percben piros lappal kiküldték a hazaiak kapusát, Casillát, miután a tizenhatoson kívül kezezett. Messi akarta átemelni felette a labdát, de elakadt a mellkasában, majd a kezei között kvázi megállt a labda. Az Espanyol cserélni már nem tudott, úgyhogy a védő Javi Lopez állt a kapuba a hátralévő időre. A vészkapusnak öt perccel később, Alexis helyzeténél kellett lábbal védenie, majd a chílei emelését is kiütötte, végülis remekül védett azután, hogy a büntetőt ő csinálta.

A végeredmény 1-0 lett, a bajnoki címre hajtó Barcelona egy büntetővel zsebelte be a három pontot, ám továbbra sem tudott az első helyre ugrani, mert az Atlético Madrid nyerni tudott a Bilbao ellen.

Pedig nem indult jól Diego Simeone csapatának, hiszen Muniain révén már a hatodik percben vezetett az Athletic, ám akárcsak a kupában, most is fordítani tudtak. Előbb Diego Costa egyenlített bő negyed órával később, majd a második félidő 10. percében Koke góljával átvették a vezetést.

Az Atlético sorban ötödik bajnoki meccsét nyerte, előnye pedig továbbra is 1 pont a Barcelona előtt a tabellán.

A Real Madrid ellenfele tűnt a legkönnyebbnek a három dobogós csapat közül, és ennek megfelelően elég gyorsan, már az első negyed óra végén vezetést szereztek a Rayo Vallecano ellen a szakadó esőben. A gólt Cristiano Ronaldo szerezte Gareth Bale passzából, a portugál három védő között sprintelt át a tizenhatoshoz érve, utána már csak elpasszolta a kapus mellett.

CR és Bale összehozta

A gól egészen olyan volt, mint amilyet Romário szerzett 1997-ben Olaszország ellen a brazil válogatottban. Egyetlen érintéssel, a labdaátvétellel törtek át mindketten a védők között, fantasztikusan érezve, merre kellett indulniuk.

Romario az olaszok ellen 1997-ben

A második féldiőben még annyit sem kellett várniuk a hazaiaknak, mint az elsőben, mert Daniel Carvajal már 10 perc után belált, eldöntve a mérkőzést. Innentől sokkal felszabadultabban játszott a Real és szebbnél szebb gólokat lőtt. Bale első gólja még nem is volt annyira lenyűgöző - egy labdaszerzés után, Di Maria középre tekert labdáját kellett bepasszolnia, de másodikra nagyot alakított a walesi, hiszen nagyjából 70 méteres, egyszemélyes kontra végén talált be.

Aztán Alvaro Morata jött, a tizenhatos sarkától vágta be elemi erővel a hosszú sarokba, alig 4 perccel azután, hogy becserélték Benzema helyére, ezzel lett 5-0 és ez maradt a vége is, vagyis változatlan maradt a sorrend és a különbség is az első három csapat között.

Rovatok