Index Vakbarát Hírportál

Robog a vörös vagon: élre állt a Pool

2014. március 30., vasárnap 19:33

Sorban nyolcadik mérkőzésén is nyert a Liverpool, összesen pedig már 13 forduló óta veretlenek, a remek forma pedig remek eredményt is hozott, hiszen átvették a vezetést az angol bajnokságban a riválisok botlásainak köszönhetően.

A hazai csapat nagyon gyorsan, már a második percben megszerezte a vezetést, innen pedig a Tottenham nem hogy futott eredmény után, hanem inkább azért küzdött, hogy ne legyen óriási kiütés a vége.

Nem sokkal a kezdés után Kaboul elképesztően szerencsétlen megmozdulása eredményezett öngólt, a folytatásban viszont a Liverpool már önerőből gyártotta a gólokat. Bő 20 perccel később Suarez lépett meg a labdával két védő mellett egy nagy védelmi hiba után, majd laposan lőtte ki Lloris mellett a hosszú sarkot.

A második félidőben a Liverpool fiataljai voltak a főszereplők, előbb a 21 éves brazil, Coutinho, majd a 23 éves angol, Henderson talált be, beállítva a 4-0-s végeredményt. Előbbi távoli keresztlövéssel talált be, míg utóbbi egy távoli szabadrúgásból volt eredményes - itt nagy volt a tülekedés Lloris előtt, a francia kapus nem sokat láthatott az érkező lövésből, ami ráadásul meg is pattant előtte.

A Liverpool kiütötte a Tottenhamet

Suarez egyébként az első félidőben szerzett góljával már 29-nél jár a szezonban, és mindössze 3 gólra van a Premier League rekordtól - az egy szezonban szerzett legtöbb gól csúcsát Alan Shearer és Cristiano Ronaldo tartja 31-gyel. Az uruguayi csatár mindent megtesz, hogy ezt megdöntse, a legutóbbi 5 meccsén 6 találatig jutott, és még 6 fordulója van arra, hogy megszerezze a hiányzó három gólt.

Győzelmével a Liverpool az élre ugrott és két pont az előnye a Chelsea-vel szemben, míg a harmadik Manchester Cityt 4 ponttal előzik, igaz, ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Rovatok