Index Vakbarát Hírportál

Halálos verekedéssel kezdődött a svéd bajnokság

2014. március 30., vasárnap 17:10

Hatalmas verekedés tört ki a svéd bajnokság 2014-es szezonjának első fordulójában a Helsingborg-Djurgarden mérkőzés előtt a két szurkolótábor között, mely során egy férfi életét vesztette. A 44 éves Djurgarden-szurkolót egy üveg találta fejbe, ebbe halt bele Helsingborg központjától nem messze.

Amikor a mentők a helyszínre érkeztek, már nem volt eszméleténél a súlyos fejsérülést szenvedő férfi, majd 1,5 órával később a kórházban belehalt sérüléseibe, írja a DN.se.

A balhé azonban tovább folytatódott a lelátókon is, és 41 perccel a mérkőzés kezdete után, 1-1-es állásnál a Djurgardent kísérő nézők betörtek a pályára, miután elterjedt közöttük a hír, hogy egy másik szurkolót is megvertek a stadionon kívül, aki olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudták megmenteni. A játékosok azonnal az öltözőkbe vonultak, a feldühödött szurkolókat pedig, akik „gyilkosok, gyilkosok” kiabálásokkal rohantak a pályára, rendőrök próbálták megfékezni.

A mérkőzésre nagyjából 5000 vendégszurkoló érkezett, akik a mérkőzés félbeszakítása után tombolva hagyták el az Olympia Stadiont.

Rovatok