Index Vakbarát Hírportál

Diego Costa nem játszik a Barcelona ellen?

2014. április 1., kedd 10:41

Este háromnegyed kilenckor megkezdődik az elmúlt évek legerősebb mezőnyével a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek köre. A címvédő Bayern München a szezon eleje óta gyengélkedő Manchester Unitedhez látogat, a másik ágon pedig spanyol rangadó, Barcelona-Atletico Madrid lesz.

Az idei szezonban negyedszer találkozik a Barcelona és az Atlético Madrid - és lesz még két meccsük -, ezek a mérkőzések pedig egyre nagyobb tétet hordoznak. Amikor legutóbb januárban Madridban játszottak (0-0 lett), még mindig nem lehetett tudni, hogy mennyire komolyan kell számolni az Atléticóval, hiszen kérdéses volt, hogy végig bírják-e a szezon terhelését.

Ez mostanra kiderült, hogy nem okoz gondot nekik, az viszont komoly baj lehet, ha Diego Costa nem tudja vállalni a játékot - már pedig Diego Simeone azt mondta a hétfői edzés után, hogy nem valószínű, hogy a spanyol csatár pályára tud lépni. Costa combsérülést szenvedett az edzésen, a hiánya pedig döntő fontosságú lehet.

A 25 éves támadó 25 gólt szerzett a bajnokságban és 7-et a Bajnokok Ligájában, kulcsszerepe van abban, hogy az Atleti vezeti a spanyol bajnokságot. Nélküle alaposan át kellene alakítania Simeonénak a csapatot.

Ez alapvetően változtathatja meg a vendégek taktikáját, hiszen David Villa nem jelent ugyanakkora veszélyt, mint Costa, nem is olyan erős, a gyorsaságáról már nem is beszélve, így a kontráik kevésébe lennének hatékonyak, bármilyen erős középpályát tesz is a csatár mögé az argentin edző. Raúl Garcia eltiltás miatt nem játszhat.

A másik oldalon nem várható nagy változás, egyedül talán az a kérdés, hogy Fábregas kezd-e (és így Iniesta a bal, Neymar a jobb szélre kerül), vagy Alexis kerül be a szélre. (Pedro várhatóan a kisebb sérülése miatt maximum csere lesz).

A szezon eddigi 3 Barca-Atletijén mindössze két gól volt, Madridban, még augusztusban 1-1-re játszottak, utána a Szuperkupadöntő visszavágója és a már említett bajnoki is 0-0 lett.

Csoda kell a Unitednek

A Manchester United már az Olimpiakosz ellen is kisebb csodát tett azzal, hogy 0-2-ről végül van Persie triplájának köszönhetően 3-2-re fordítani tudott, ám a holland azóta megsérült, ez pedig tovább nehezítette David Moyes dolgát. A United meglehetősen gyengén szerepelt a Premier League legjobbjai ellen is, most pedig a világ talán legerősebb kerete ellen kell bizonyítania.

Ez a párharc lényegében Moyes utolsó esélye arra, hogy valamit mutasson. A kupákból már kiesett, lehet, hogy jövőre még az Európa Ligában sem indulhatnak, ám ha valahogy összehozna egy jó eredményt a Bayern München ellen, minden kritikusa elhallgatna. Ha sikerülne továbbjutniuk, az nagyobb meglepetés lenne, mint az 1999-es BL-döntő hajrája, ahol a United a hosszabbításban fordított, és nyert.

Erre azonban meglehetősen kicsi az esély. Pep Guardiola csapata ugyanis pont azok ellen a legjobb, akik határozatlanok és kicsit talán még félnek is tőlük. A ManU már az Olimpiakosz ellen is alig tudta tartani a labdát, a Bayern játéka pedig maga a labdatartás, amit a Barcelona kivételével mindenkinél jobban csinál.

Moyes csapatából rengetegen hiányoznak vagy hiányozhatnak (van Persie, Smalling, Valencia, Rafael, Evra), míg Guardiola legnagyobb gondja az lesz, hogy kivel pótolja az eltiltott Dantét a védelem közepén.

Várható kezdők

Manchester United: De Gea - Buttner, Vidic, Ferdinand, Jones - Carrick, Fellaini - Welbeck, Kagava, Young - Rooney

Bayern München: Neuer - Alaba, Martinez, Boateng, Rafinha - Lahm, Schweinsteiger - Ribery, Kroos, Robben - Mandzukic

Barcelona: Pinto - Alba, Mascherano, Piqué, Dani Alves - Busquets, Xavi - Neymar, Iniesta, Alexis Sánchez - Messi

Atlético Madrid: Courtois - Felipe Luis, Godin, Miranda, Juanfran - Mario Suarez, Tiago - Arda Turan, Gabi, Koke - David Villa

Rovatok