Index Vakbarát Hírportál

Rooney 2010-et verte le a Bayernen

2014. április 2., szerda 11:03

Óriási műseséssel érte el Wayne Rooney a keddi Bajnokok Ligája mérkőzés utolsó percében, hogy kiállítsák a Bayern München egyenlítő gólját szerző Bastian Schweinsteigert. Persze ehhez kellett az is, hogy a középpályásnak már legyen egy sárga lapja korábbról, ám Rooney a feldobásával elérte, hogy a német ne léphessen pályára a jövő heti visszavágón.

Tudta persze Schweinsteiger is, hogy nem ért hozzá az angolok csatárához, egyből mutatta is neki, amikor felálltak, hogy nem volt semmi. Rooney reakciójában minden benne volt - „Ez van, haver!” - gondolhatta magában, miközben Carlos Velasco bíró már érkezett a sárga lappal.

Schweinsteiger piros lapja - Manchester United vs. Bayern München

Mint ahogy eszében lehetett a 2009-10-es Bajnokok Ligája szezon is, amikor szintén a Bayern ellen játszottak a negyeddöntőben. A második mérkőzésen Robben, majd Ribery is műeséssel hozott össze sárgát Rafaelnek, az emberelőny pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a holland 3-1-ről 3-2-re szépítsen Manchesterben nem sokkal később, ezzel kiharcolva a továbbjutást.

Rafael piros lapja - Manchester United vs. FC Bayern München (2010)

Egyébként azon a meccsen mindössze két sárgát kapott a Manchester, mindkettőt a brazil védő. A Bayern ennél többet kapott tegnap, Schweinsteiger mellett még Javi Martinez és Mario Mandzukic is figyelmeztetést kapott a bírótól, emiatt a spanyolnak, akár csak a német középpályásnak, ki kell majd hagynia a müncheni visszavágót jövő szerdán, ahol 1-1-ről folytatják.

Rovatok