Index Vakbarát Hírportál

Neuer emberfeletti reflexszel védett

2014. április 2., szerda 11:32

A Manchester United taktikája két elemre épült kedd este a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen: fegyelmezett védekezésre legalább nyolc, de inkább kilenc emberrel a kapujuk előtt, illetve Danny Welbeck sebességére, aki képes volt lefutni a Bayern védőit.

Hogy mennyire gyors volt, azt Jerome Boateng megtapasztalhatta a 40. percben, amikor a 23 éves angol lényegében körbefutotta a védőt egy indításnál, majd villámgyorsan le is rázta. Egy az egy ellen vihette Neuerre, és valamiért úgy gondolta, hogy mindenképp át kell ívelnie a 193 centis kapuson.

A német ugyan ment lefelé, hogy zárja a szöget, de a gyengére sikerült emelésre remek reflexszel oda tudott érni, de talán akkor sem lett volna baj, ha elvéti, Javi Martineznek még lett volna lehetősége beérni azt a gólvonal előtt.

Welbeck elbukta az 1vs1 szitut Neuer ellen - Manchester United vs Bayern München

Ekkor csak közel járt, míg a 3. percben el is jutott a gólig, csakhogy azt Carlos Velasco nem adta meg veszélyes játék miatt. Pedig Welbeck nagyon szépen tartotta meg a labdát három védő között, majd elég közelről be is tudta vágni, de Neuer addigra már tudta, hogy felesleges mozdulnia, mert a bíró közben már fújt.

Danny Welbeck érvénytelen gólja - Manchester United vs Bayern München

Welbeck nem értette, mi történt, bár tény, hogy a lábfeje elég magasan járt, mint ahogy az is, hogy Javi Martinez feje lefelé mozgott, nem volt tehát egyértelmű a szituáció.

Az angol támadó elpuskázott lehetőségei után Nemanja Vidic talált be, amire Schweinsteiger válaszolt nem sokkal később, így a végeredmény 1-1 maradt.

Rovatok