Index Vakbarát Hírportál

Alexis görcsöt kötött a Betis-védelemre

2014. április 5., szombat 19:19

Mindössze negyed óra kellett a Barcelonának ahhoz, hogy vezetést szerezzen a Real Betis elleni hazai mérkőzésen a spanyol bajnokságban. A gólt ugyan Lionel Messi lőtte tizenegyesből, az érdem azonban a chilei támadóé, Alexis Sanchezé volt, aki őrült cselekkel fárasztotta a vendégek védőit.

Alexis három védő között tört be a tizenhatoson belülre, ahol hatszor is sikerült átvernie ellenfeleit. A hetedik is már csak azért nem sikerült, mert Jordi Figueras elhúzta a chilei lábát. A büntetőt Messi gond nélkül értékesítette, a bajok azonban nem értek itt véget Figueras számára.

Alexis őrült cselei tizenegyest értek

A 26 éves védő a 65. percben nagyon szerencsétlenül ért bele a labdába, amikor menteni akart, és védhetetlenül vágta a labdát a hálóba saját kapusa mellett.

Nem Jordi Figueras meccse volt a Barcelona ellen

Az öngól miatt az is belefért, hogy három perccel később a hazai védelem elaludjon egy kontratámadás alatt - a csereként beállt Ruben Castro talált rést egy védő és Pinto között, de hiába szépített 2-1-re. Lionel Messi 5 perccel a vége előtt ismét eredményes volt - saját elrontott büntetőjét vágta be másodikra. Adán kapus nagyon rajta volt, mindkétszer bele tudott kapni a lövésbe, de csak elsőre sikerült a hárítás, így lett 3-1, és a lefújásig is ez maradt az eredmény.

A két csapat között egy pont a különbség a bajnokságban, szerdán egymás ellen játszanak a BL-negyeddöntőjében, ahol 1-1 lett az első mérkőzés Barcelonában.

A Real Madrid több kezdőjátékosát sem nevezte a kezdőbe a Real Sociedad ellen, így Coentrao, Di Maria és Cristiano Ronaldo is pihenőt kapott, ez pedig a játékukon is meglátszott. Ennek ellenére a szünetre előnnyel mehetettek - Asier Illarramendi azután volt eredményes, hogy Karim Benzema lesgyanús helyzetben kapta a labdát. A gól másodpercekkel a félidő vége előtt született, a Sociedadnak nem volt lehetősége válaszolni.

A második félidőben Claudio Bravo, a hazaiak kapusa hibázott óriásit: elvétette a védőt és egyenesen Gareth Bale-nek passzolt jó 30 méterre a kaputól. A walesi elképesztő sebességgel vette át majd tűzte egyből kapura, Claudio Bravo hiába sprintelt, hogy védeni tudjon, Bale remekül helyezte, hogy 2-0-val megnyugtató előnybe kerüljenek.

Bale-t meglepte a Sociedad kapusa egy gólpasszal

Végül a kegyelemdöfést is megadta a Real a hajrában, előbb Pepe kanalazott be egy lepattanó labdát közelről, majd a csereként beálló Alvaro Morata állította be a 4-0-s végeredményt.

Így mindhárom dobogós csapat nyert a spanyol bajnokságban, változatlan tehát a sorrend és a csapatok közti különbség 32 forduló után: első az Atlético 79 ponttal, második a Barcelona 78-cal, továbra is harmadik a Real Madrid 76-tal.

Eredmények:

Atletico Madrid-Villarreal 1-0

Barcelona-Real Betis 3-1

Real Sociedad-Real Madrid 0-4

Rayo Vallecano-Celta Vigo 3-0

Rovatok