Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo és Bale is hiányozhat a Realból

2014. április 8., kedd 13:38

19 év után először juthat a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé a Paris Saint-Germain, ráadásul a játékosaik egy vagyont is kaszálhatnak továbbjutással, ha 3-1-es előnyüket nem szórakozzák el Londonban a Chelsea ellen. A Real Madrid a tavalyi szezonban kettőből egy meccset sem tudott nyerni Dortmundban, ám most 3-0-ról indulnak egy meglehetősen hiányos Borussia ellen, a hazaiaknak tehát nem lesz könnyű dolguk. Jönnek a BL negyeddöntőinek visszavágói, kezdés este 20.45-kor.

Elképesztő összeget kaphatnak a Paris Saint-Germain játékosai, amennyiben a párizsi 3-1-es győzelem után sikerül megtartaniuk  valamennyit az előnyükből és továbbjutnak a Chelsea ellen, a Le Parisien szerint ugyanis egyenként 450 ezer eurót, vagyis 137,25 millió forintot kapnak.

A BL-győzelemért ennél is többet, 1 millió eurót kapnának (305 millió forint), de addig el is kellene jutniuk, jelenleg a Chelsea állhat ennek az útjába. A londoni csapat csatár nélkül igencsak tanácstalan volt Párizsban, sem Andre Schürrle, sem pedig Fernando Torres nem tudott zavart okozni a PSG védelmének. Mivel Samuel Eto'o lehet, hogy most sem tudja vállalni a játékot, elöl megint gondban lehet José Mourinho csapata.

A PSG-nél is variálni kell a csatársoron, hiszen Zlatan Ibrahimovic sérülés miatt már nem játszhat a szezonban. Ezért szombaton már egyedüli csatárként játszott Edinson Cavani a Reims ellen, és jobban is ment neki, mint amikor a svéddel együtt kellett mozognia - ezt a statisztika is alátámasztja, hiszen uruguayi csak 199 percenként talál be Ibra mellett játszva, míg egyedül 43 percenként eredményes.

Emellett Laurent Blanc pihentethette is a több kezdőjátékosát, hogy még nagyobb esélyük legyen 19 év után ismét a legjobb négy közé jutni a BL-ben, ám a Chelsea tudja, hogy 1-3-ról indulva sem lesz lehetetlen megállítani a franciákat.

A 2011-12-es kiírásban is ennyire kaptak ki a Napolitól, otthon azonban 4-1-re nyertek - akkor a BL-t is megnyerték a sorozat végén. Ráadásul abban a Napoliban ott volt a most már PSG-s Cavani és Ezquiel Lavezzi is, ők tehát pontosan tudják, mire képes a Chelsea a Stamford Bridge-en.

Ami bizakodásra adhat okot Mourinhóéknak, az az, hogy január 19-én kaptak utoljára gólt hazai pályán, még a Manchester United ellen, azóta 732 perc telt el.

Újra csoda kell Lewandowskitól

Tavaly az elődöntőben Robert Lewandowski csodát tett a Real Madrid elleni első, dortmundi mérkőzésen, hiszen négy góljával lényegében egymaga döntötte el a továbbjutást. Most eltiltás miatt kihagyta a madridi mérkőzést, de otthon megint legalább egy mesternégyes kéne tőle, hogy ott legyenek a legjobb négy között.

Jürgen Kloppnak eggyel kevesebb gondja lett azzal, hogy a lengyel csatár újra bevethető, ám így sincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a kapus Roman Weidenfeller és a védekező középpályás Nuri Sahin játéka is kérdéses sérülés miatt. Előbbi a Wolfsburg elleni meccset ki is hagyta, míg utóbbi hiánya azért jelentene hatalmas problémát, mert Sebastian Kehl eltiltás miatt nem játszhat, így pedig  lényegében szűrőjátékos nélkül maradnának.

Az sem jó előjel a Dortmundnak, hogy a hétvégi, Wolfsburg elleni fordítással mindössze a negyedik hazai meccsüket nyerték 2014-ben a lejátszott tizenkettőből.

A hiányzók Carlo Ancelottinak is fejtörést okozhatnak, hiszen akár az is előfordulhat, hogy sem Cristiano Ronaldo, sem Gareth Bale nem tud majd játszani. A walesi térdén egy kisebb sebet össze kellett varrni a szombati mérkőzés után, de a legfrissebb hírek szerint rendben lesz, míg a rendkívüli terhelés alatt álló portugál nem tudta befejezni a csapat hétfői edzését annak ellenére, hogy a hétvégén még a kispadra sem nevezték a Sociedad ellen.

Persze arra kicsi az esély, hogy mindketten hiányozzanak, sőt Cristiano Ronaldót ismerve ő akkor is vállalja majd a játékot, amikor más már nemet mondana, főleg, hogy a Bajnokok Ligája gólkirályi címére hajt.

A 3-0-s győzelem azonban kényelmessé teheti őket, tavaly például pont ugyanilyen arányú előnnyel várták a Galatasaray elleni visszavágót, ahol a törökök 3-2-re nyertek.

Várható kezdőcsapatok

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovics - David Luiz, Lampard - Hazard, Oscar, Schürrle - Fernando Torres

Paris Saint-Germain: Sirigu - Maxwell, Thiago Silva, Alex, Jallet - Matuidi, Thiago Motta, Verratti - Lucas Moura, Lavezzi - Cavani

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Grosskreutz, Hummels, Papasztatopulosz, Piszczek - Sahin, Durm - Reus, Mhitarjan, Aubameyang - Lewandowski

Real Madrid: Casillas - Coentrao, Sergio Ramos, Pepe, Carvajal - Di Maria, Xabi Alonso, Modric - Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale

Rovatok