Index Vakbarát Hírportál

Dehogy ünnepeltem, utasításokat adtam!

2014. április 9., szerda 09:08

A Chelsea a 87. percben szerezte meg a továbbjutást érő gólt a PSG elleni kedd esti Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, miután Ba a kapuba talált, José Mourinho edző óriási rohanásba kezdett, hogy odaérjen ünneplő játékosaihoz. 

A mérkőzés utáni interjúban meg is jegyezte az egyik riporter, milyen gyors, ha ünnepelni kell. A portugál edző viszont rögtön leszögezte, szó nem volt erről. „Nem-nem, nem ünnepelni mentem. Torresnek és Bának adtam taktikai utasításokat, mert még jött három perc hosszabbítás, és túl kockázatos volt, ahogy játszottunk. Igyekeztem a két friss játékosomat más feladatkörben használni a hátralévő időben" - mondta Mourinho. 

Mourinho Celebrating with players Ba Goal vs PSG

Az edző elmondta, csereként beállt támadói azt csinálták a pályán, amit begyakoroltak korábban, Bát megdicsérte a befejezésért, a csapat pedig szerinte megérdemelten jutott be az elődöntőbe. 

A Chelsea az első mérkőzésen 3-1-re kapott ki Párizsban, ahol a PSG elvesztette Zlatan Ibrahimovicot, a svéd nem is tudott pályára lépni kedden. A visszavágón elért 2-0 elég volt a továbbjutáshoz, akár a Borussia Dortmundot kiejtő Real Madridot is kaphatják.

A másik két negyeddöntőt szerda este rendezik, az Atlético Madrid a Barcelonát fogadja, a Bayern München pedig a Manchester Unitedet, mindkét mérkőzés 1-1-ről indul. 

Rovatok