Index Vakbarát Hírportál

Messi alig futott többet, mint a kapus

2014. április 10., csütörtök 09:45

A Barcelona-sztár Messinek nagyon nem ment a játék az Atlético Madrid ellen elbukott, szerda esti BL-negyeddöntőn, ráadásul az uefa.com-ra kikerült statisztikák szerint futóteljesítménye enyhén szólva sem volt kiemelkedő.

Az argentin, aki a mérkőzés második felében szinte teljesen eltűnt, 6,8 km-t futott összesen, ez másfél kilométerrel több, mint amennyivel a csapat kapusa, Pinto zárta a negyeddöntő visszavágóját. A másik oldalon az Atlético gólszerzője, Koke közel kétszer ennyit, 12,2 km-t rohant a pályán, ezzel csapata legjobbja volt, de Messi sajátjaitól is jócskán elmaradt: Xavi 11,8 kilométerrel, Jordi Alba 11,5-tel, Alves pedig 10,5-tel fejezte be az 1-0-s Atlético győzelemmel zárult mérkőzést. 

A kiesés után Gerardo Martino edző és a játékosok is a kihagyott helyzetek miatt keseregtek, az argentin edző azt is megjegyezte, nem tudták saját játékukat játszani, mivel sokszor nem volt elég területük. A kihagyott helyzetekből egyébként Messi is kivette a részét, kétszer is hibázott. 

A Barcelona edzője szerint a szezon hátralévő részében azokra a sorozatokra kell koncentrálni, melykeben még versenyben vannak. Hat fordulóval a vége előtt egy ponttal maradnak le a listavezető Atléticótól, a kupadöntőben pedig a Real Madriddal meccselnek majd. 

Rovatok