Index Vakbarát Hírportál

Gerrardból minden kijött, sírva ünnepelt

2014. április 14., hétfő 09:48

A Liverpool a szezon egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg vasárnap a Manchester City ellen, a bajnoki címért harcoló csapat a hillsborough-i tragédia huszonötödik évfordulója előtt két nappal 3-2-re győzte le riválisat, és továbbra is vezeti a Premier League-t. 

A 34 éves csapatkapitány Steven Gerrard unokaöccse is elhunyt Hillsborough-ban 1989-ben, a győzelem után feltörtek benne az érzelmek, sírva ünnepelt, miközben csapattársai ölelgették. 

Miután összeszedte magát, rövid lelkesítő beszédet tartott a csapattársaknak, erről is kérdezte később a Sky News riportere a Liverpool-csapatkapitányt. 

„Semmi köze hozzá" – intézte el a játékos a választ, de később kiderült, hogy azt kérte a többiektől, a következő héten a Norwich ellen is ugyanígy adjanak bele mindent. 

A Liverpool dolga egyszerű, meg kell nyerni hátralévő négy mérkőzését a Premier League-ben, és akkor huszonnégy év után ismét meglesz a bajnoki cím. A Liverpool tíz meccset nyert zsinórban, a ligában idén nem kapott ki, tavaly decemberben a Chelsea győzte le.

A legnehezebb meccsük április végén jön, az őket üldöző Chelsea-t fogadják otthon, majd a Crystal Palace-hoz mennek, végül a Newcastle United ellen játszanak hazai pályán. 

Rovatok