Index Vakbarát Hírportál

Dortmund: 0, Lewandowski: 100

2014. április 15., kedd 23:03

A Borussia Dortmund 2-0-ra győzte le a Wolfsburgot a Német Kupa elődöntőjében, és így kapott gól nélkül jutott be a döntőbe. Robert Lewandowski századik gólját lőtte dortmundi színekben.

A Dortmund négy kapott gól nélkül meccsel került az elődöntőbe, a Wilhelmshavent 3-0-ra, az 1860 Münchent hosszabbításban 2-0-ra, a Saarbrückent 2-0-ra, az Eintracht Frankfurtot 1-0-ra győzte le.

A konfettiesőben pályára vonuló Borussia a Wolfsburgnak sem adott sok esélyt, Mkhitaryan már a 12. percben vezetést szerzett, egy kontra végén húzta középre a labdát, majd a 16-osról laposan a bal alsóba lőtt.

A második gólt Lewandowski szerezte a 42. percben, Reustól kapott passzot, és lendületből a jobb felső sarokba vágta. A lengyel csatárnak ez volt a századik dortmundi gólja, amelyet egy mez alá rejtett pólóval meg is ünnepelt.

Borussia Dortmund vs Wolfsburg 2:0 - gól összefoglaló

A második félidőben a Wolfsburgnak is voltak lehetőségei, a 81. percben Weidenfeller védte Malanda lövését, majd Luis Gustavo következett, de a kapus ebbe is beleért, kapufára mentett.

A május 17-ei döntő másik résztvevője a szerdai Bayern München–Kaiserslatern-mérkőzése győztese lesz.

Rovatok