Index Vakbarát Hírportál

Everton-edzőt így még nem tapsoltak meg Liverpool-szurkolók

2014. április 16., szerda 10:36

A Liverpool stadionjában több tízezren emlékeztek a Hillsborough-tragédia 96 áldozatára a keddi 25. évfordulón, beszédet mondott a városi rivális Everton menedzsere, Roberto Martinez is. 

Martinez felelevenítette, gyerekként hogyan élte meg a tragédiát, majd arról beszélt, nem volt helyes, hogy az érintett családoknak az elhunytak emlékének becsületéért kellett harcolniuk. „Ahogy a klubom elnöke is elmondta már, a hatóságok rossz várossal húztak ujjat" - jelentette ki Martinez, akinek szavait hatalmas ováció fogadta, szinte az egész stadion felállt, hogy megtapsolja. 

UNCENSORED! Martinez Speech at Hillsborough Memorial

Angliában viszont kisebb botrányt okozott, hogy a megemlékezést közvetítő Sky News ezután elvette a helyszíni képet és hangot. Több fórumon is keményen támadták a csatornát emiatt. 

A hatóságok jó ideig a szurkolókat hibáztatták a tragédiáért, az áldozatok családjai pedig sokáig harcoltak az igazukért, az angol kormány nevében csak 2012-ben kért bocsánatot David Cameron miniszterelnök. 

„Az Everton sosem felejti el, mi történt" – zárta beszédét a spanyol menedzser. A két liverpooli klub között nagy a rivalizálás, a Hillsborough-tragédia után viszont összefogtak a szurkolók 1989-ben: a stadionok nagyjából egy kilométerre vannak egymástól, a két aréna között szurkolói sálakat kötöttek össze, hogy jelképezzék az egységet. 

Rovatok