Index Vakbarát Hírportál

Négyen fogták le a Chelsea segédedzőjét

2014. április 19., szombat 20:34

Legalább két elképzelhetetlen dolog történt szombat este a Chelsea stadionjában, a Stamford Bridge-en:

A portugál edzőt 2004-ben nevezték ki a Chelsea vezetőedzőjének, először 2007-ig maradt, majd 2013 nyarán visszatért hozzájuk. Ezidő alatt 77 bajnokin keresztül nem kapott ki velük hazai pályán, ez a sorozatot azonban a PL utolsó helyén álló Sunderland megtörte, miután 2-1-re nyert.

A vezetést Samuel Eto'o szerezte meg a 12. percben, de alig hat perccel később Connor Wickham góljával egyenlített a 20. helyen álló Sunderland, majd a hajrában a vezetést is megszerezte. Igaz, Fabio Borini tizenegyese előtt meglehetősen véleményes volt a buktatás - ezt kérte számon José Mourinho állandó segédedzője, Rui Faria.

A szintén portugál segédet négyen fogták le, hogy ne rontson neki Michael Dean játékvezetőnek, majd ketten el is rángatták onnan Fariát. Mourinho szokatlan nyugodtsággal tűrte az esetet, ő is próbálta lefogni edzőjét, kevés sikerrel.

Ki a jobb saját edzőjének megfékezésében?

  • 692
    Simeone a jobb, és elegáns, mint mindig
  • 603
    Mourinho profi ebben, tudja, mi az ellenszere

Az sem zökkentette ki a balhés vezetőedzőt, hogy a lefújásig legalább 3-4 eset volt, amikor a Chelsea játékosai és a közönség is büntetőt szeretett volna kapni. Vereségével a Chelsea nehéz helyzetbe került, mert amennyiben nyer a listavezető Liverpool vasárnap a Norwich ellen, már ötpontos hátrányban lesznek az első helyhez képest. A 2-1-re nyerő Sunderland győzelmével is az utolsó.

Március elején Madridban is volt hasonló eset, akkor az Atlético Madrid-Real Madrid mérkőzésen rontott a bíróra Diego Simeone segédedzője, Germán Burgos. A korábbi kapus Diego Costa buktatásáért szeretett volna büntetőt látni a rangadón.

Rovatok