Index Vakbarát Hírportál

Megnyitották Orbán ékszerdobozát

2014. április 21., hétfő 20:55 | aznap frissítve

Két szoboravatóval és a stadion felszentelésével kezdődött húsvét hétfőn a felcsúti Pancho Aréna avatóünnepsége. Rendkívüli biztonsági intézkedések között, hiszen az 1800 lelkes Fejér megyei települést és a stadion környékét ellepték a rendőrök és biztonsági őrök, mintha csak egy kihelyezett Újpest-Fradira készültek volna.

A rendbontás elmaradt - leszámítva a Demokratikus Koalíció néhány tagjának labdázását, aminek szerintük a TEK vetett véget a miniszterelnök felcsúti házánál. A TEK szerint viszont nem ők voltak.

A döntő előtt, délután, a pályán kívül átadták a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új létesítményének nevét adó Puskás Ferenc, illetve az épület megálmodójának, Makovecz Imrének a szobrát. Utóbbi mellett történt a felszentelés is, ezt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és dr. Szabó István református püspök végezték, míg a Puskás-szobrot Orbán Viktor leplezte le.

Ezután a műsor áttevődött a stadionba, telt ház előtt - nézőtér, a sajtópáholy és a VIP-lelátók is az utolsó székig megteltek. Óriásbábokkal fociztak, majd néptánccal körített freestyle-bemutatót tartott a világbajnok Szász Kitti, minikoncertek és ünnepi beszédek, mintha valaki házibulit akart volna a Pancho Arénában.

A házigazda szerepét Orbán Viktor töltötte be, aki a magyar politika és futball elitjének társaságában hallgatta Schmitt Pál és Sepp Blatter FIFA-elnök Angel Maria Villar, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke által felolvasott üzenetét, a köztársasági elnök is levelet küldött.

A Pancho Aréna átadójáról itt olvashatják részletes beszámolónkat. A hivatalos nyitómérkőzésen, a 7. Puskás Suzuki Kupa döntőjében a Real Madrid 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen, és megnyerte a kupát.

Rovatok