Index Vakbarát Hírportál

Moyest már a szezon vége előtt kirúgják

2014. április 21., hétfő 16:13

Hat évre szerződött, de minden valószínűség szerint már a szezon végét sem éri meg David Moyes a Manchester United kispadján. A skót edző alulteljesített a klubbal, a tulajdonosoknak is elfogyott a türelme.

Több brit lap szerint a Glazer család és a klubvezetés nem várja meg, míg lemegy az angol bajnokság, már a hétvége előtt felbonthatják Moyes szerződését. A csapatot a hírek szerint átmenetileg Ryan Giggs veheti át, aki pár hete még játékosként mentette meg a skót edzőt.

A United egész évben szenvedett, a Premier League-ben a hetedik helyen áll, még a nemzetközi kupaszereplésről is lemaradhat, a Bajnokok Ligájában nem sikerült a legjobb négybe kerülnie, így Moyes minden szinten bukott.

Moyes csapata rosszul kezdett a szezonban, és nem is sikerült túl sok javulást felmutatnia, még ha időnként voltak olyan jelek is, hogy az MU kimászott gödörből. Moyes állása már a Liverpooltól elszenvedett 3-0-s vereség után veszélybe került, de a vasárnapi, Everton elleni 2-0-s bukás után már nem nagyon lehet mentegetni.

A skót edzőnek negatív rekordokat sikerült megdöntenie, soha nem volt még ilyen kevés pontja a csapatnak 1990 óta, mint most. Moyesszal lett meg a klubnak a legtöbb veresége is a PL-szezonban, 11, és az is jó jelzőszám, hogy a tabellán előtte álló legjobb hattal játszott 12 meccséből csak egyet volt képes nyerni a MU.

Arról egyelőre csak találgatások vannak, hogy ki lehet az utódja, a Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Diego Simeone (Atlético Madrid), Laurent Blanc (PSG) és Louis van Gaal neve is felmerült már. A szurkolók és a fogadóirodák természetesen a 26 év után nyugdíjba vonuló sikeredző, Alex Ferguson nevét is bedobták.  A következő edzőre nem kis felelősség vár, körülbelül 150-200 millió fontot költhet játékosokra, hogy újjáépítse a Manchester Unitedet.

Moyes a játékosokkal sem találta meg a hangot, a vasárnapi vesztes meccs után Rio Ferdinand és Juan Mata is kifakadt, az egész csapat frusztrált az eredmények és az edzői döntések miatt.

Rovatok