Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a United-edző Moyest

2014. április 22., kedd 09:43

A Manchester United kirúgta nyáron kinevezett edzőjét, David Moyest, miután a klub a hétvégén újabb vereséget szenvedett el a bajnokságban, és már biztossá vált, hogy nem indulhatnak nemzetközi kupában. A Premier League-ben a hetedikek, a Bajnokok Ligájából is kiesett a csapat, az FA Kupában és a Ligakupában sem sikerült a döntőbe jutni. 

A skót edzőnek negatív rekordokat sikerült megdöntenie, soha nem volt még ilyen kevés pontja a csapatnak 1990 óta, mint most.

Az ötvenéves Moyes az Evertontól érkezett a sztárklubhoz a visszavonult Sir Alex Ferguson helyére, egyetlen szezont sem sikerült kihúznia a kispadon. A klub rövid, kétsoros közleményében megköszönte a menedzser kemény munkáját, azt is írják, hogy integritást hozott. 

A United honlapja le is állt a terheléstől, miután bejelentették Moyes távozását. 

Egyelőre nem lehet tudni, ki lesz az utódja, de több névről is lehetett hallani. A Dortmund-edző Jürgen Klopp, Louis van Gaal és a klub korábbi játékosa, Laurent Blanc is képben lehet hosszú távú megoldásként

Giggs irányít átmenetileg

A klub nem sokkal Moyes kirúgása után megerősítette, hogy átmenetileg Ryan Giggs veszi át a csapat irányítását. A klub negyvenéves legendája még a mostani szezonban is többször megmentő volt, most a kispadon bizonyíthat. 

Rovatok