Index Vakbarát Hírportál

Tajti Mátyás a Barcelonát választotta

2014. április 22., kedd 09:35

„Véget érhetnek a találgatások, immár nem titok, Matyi a Barcába igazol. Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól” - olvasható a Blikkben ifjabb Tajti József, a Puskás Akadémia szakmai igazgatójának nyilatkozata fia, Tajti Mátyás átigazolásáról.

A 15 éves középpályás korábban járt próbajátékon a Barcelonánál és a Real Madridnál is, majd mindkét csapat ajánlatot tett érte, ám a fiatal játékos végül a katalán egyesületet választotta, hiszen az volt régi álma, hogy náluk játszhasson.

„Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett” - mondta el Tajti József. Az átigazolással már csak a 16. születésnapját, vagyis 2014. június 2-át kell megvárni, hiszen a FIFA átigazolási szabályzata szerint legkorábban 16 évesen igazolhatnak a játékosok más országba.

A Puskás Akadémia együttműködő partnere a Real Madridnak, ám a közös munka ellenére szabadon dönthetett Tajti arról, hova igazol. A középpályás egyébként 60 percnyi játéklehetőséget kapott a PFLA U17-es csapatában hétfő este a Puskás Suzuki Kupa döntőjében, ahol 1-0-ra kikaptak a Real Madridtól.

Rovatok