Index Vakbarát Hírportál

Ismét Sir Alex választhat edzőt a MU-nak

2014. április 23., szerda 14:58

Több angol lap, köztük a Telegraph és a Daily Star is azt írja szerdai számában, hogy Sir Alex Ferguson ismét fontos szerepet játszik majd a Manchester United következő edzőjének kiválasztásában.

Ferguson választotta David Moyest is, akit kedden rúgtak ki. Walter Crickmer 1931-32-es edzősége óta ő töltött legkevesebb időt a Manchester United kispadján - Matt Busby 1970-71-es, mindössze 5,5 hónapos munkáját nem számolva, hiszen ő csak ügyvivőnek lett kinevezve.

Ferguson 2013-ban, 26 évnyi edzőség után vonult vissza a Manchester Unitedtől. Személyesen ment el az akkor még az Evertonnál dolgozó David Moyeshoz, hogy megmondja neki, őt választotta utódjául.

Moyes alig 10 hónap után megbukott, de a jelek szerint Sir Alex Ferguson felé töretlen a bizalom. Ideiglenesen, a szezon végéig a csapat legendás játékosa, Ryan Giggs lesz a vezetőedző, de nagyobb név után néznek a 2014-es szezon kezdetére.

Giggs - aki aktív játékosa az MU keretének - szerdán mutatta be stábját, melynek Scholes mellett másik két korábbi csapattársa, Phil Neville és Nicky Butt a tagja.

A négy fiatal szakember játékosként összesen 2453 meccset játszott a manchesteri klubban, többek között Bajnokok Ligáját és több bajnokságot is nyertek a csapattal.

A hírek szerint a holland Louis van Gaal, a PSG-s Laurent Blanc és a Dortmundot irányító Jürgen Klopp a legesélyesebbek, de Ferguson a Real Madriddal a BL-elődöntőben küzdő Carlo Ancelottit is megkörnyékezné.

Rovatok