Index Vakbarát Hírportál

50%-os C. Ronaldóval semmi se könnyű

2014. április 24., csütörtök 10:30

A Real Madrid 1-0-ra nyerte meg otthon a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzését szerda este, a győzelem után a madridiak edzője, Carlo Ancelotti az egész csapatot dicsérte.

„Örülök az eredménynek, mert nehéz meccsen vagyunk túl, időnként jól játszottunk, időnként szenvedtünk, olykor jók voltunk támadásban, úgyhogy elégedett vagyok a csapattal. Kicsit félénken kezdtünk, nem volt nálunk a labda, és beszoroltunk” - értékelt az olasz edző, aki azt emelte ki, hogy csoportként nyújtottak jó teljesítményt. 

„Gareth Bale nélkül a kezdőben, és egy 50%-os Cristiano Ronaldóval nem volt könnyű dolgunk. A csapat odatette magát, Cristiano pedig törekedett a jó teljesítményre. Nehéz lesz a második meccs, ugyanilyen önbizalommal kell pályára lépnünk, mert Münchenben bármi lehet” - mondta a Real-edző. 

Amióta Pep Guardiola megnyerte a bajnokságot a Bayern Münchennel, több vereségbe is beleszaladtak, de a szerda esti más volt, mint az eddigiek. A szakember büszke volt csapatára, és megjegyezte, a visszavágóra képesek lesznek egy fokozattal feljebb kapcsolni. „Szerettük volna, ha nálunk van a labda, és gyorsan váltunk át védekezésből támadásba. A kezünkben volt a mérkőzés, a Real viszont arra várt, hogy kontrázhasson, megvannak hozzá a játékosaik, hogy kihasználják az ilyen helyzetet. A világon az egyik legjobban kontrázó csapat az övék. Járatni akartuk a széleken a labdát, de hiányzott a gól” - foglalta össze Guardiola.

„Mindent megtettünk, de nem nyerhetünk meg minden mérkőzést. Az egyik legjobb, legdrágább csapattal játszottunk. A mai eredmény nyilván nem a legjobb, azonban fel tudunk javulni a második meccsre. Ki fogjuk elemezni a történteket, aztán meglátjuk, mi lehet a legjobb megoldás, hogy megoldjuk ezt a feladatot. Nagyon optimista vagyok, sokkal optimistább, mint a mérkőzés előtt” - mondta a Bayern-edző. 

Rovatok