Index Vakbarát Hírportál

Ketten szálltak el Tevez cselére

2014. április 24., csütörtök 23:13

Az Európa Liga elődöntőiben két hazai győzelem született, és ahogy várni lehetett a sokkal jobb meccs Lisszabonban volt, ahol a sorozat esélyese, a Juventus volt a vendég.

A szintén a Bajnokok Ligájából érkező olaszoknak már csak azért is presztízskérdés, hogy bejussanak a fináléba, mert hazai pályán játszhatják május 14-én.

Garay a második percben egy erős és pontos szöglet utáni fejessel vezetést szerzett a hazaiaknak, és sokáig inkább arra volt nagy esély, hogy a portugálok belövik a második gólt is, aztán Tevez egyenlített a 73. percben.

Lövőcselét ketten ették meg egyszerre, utána pedig higgadtan gurított a kapuba. Az argentin csatár öt éve nem lőtt nemzetközi kupagólt, most újra sikerült neki.

A döntetlen azonban nem lett meg, mert Lima is nagy bombával jelentkezett a másik oldalon. Chiellini a 92. percben teljesen egyedül volt a tizenhatoson belül, de kapásból lőtt, pedig meg is állíthatta volna a labdát, így a kísérlete mellément.

A Sevilla egy mázlis, de szép sarkazós góllal szerzett vezetést, a játékvezetők csak azt nem vették észre, hogy Mbia vagy kétméteres lesen áll. Az alapvonali bíró és a partjelző sem segített a játékvezetőnek, a szlovén Skomina ugyan érezte, hogy gyanús a gól, mert nem intett rögtön középre, de végül kollégáira hagyatkozott és némi hezitálás után megadta.

A második góllal, amit Bacca lőtt – szép és gyors támadás végén érte el -, megnyugtató előnybe került a sorozatban eddig már kétszer is végső győztes sevillai klub.

Rovatok